buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Aurora imponerte
Pop­ta­len­tet Au­ro­ra Aks­nes er i ferd med å slå gjen­nom in­ter­na­sjo­nalt. Lør­dag kveld vis­te hun hva hun er god for i kul­tur­hu­set.

Publisert: 08.nov.2015 00:24
Oppdatert: 08.nov.2015 15:26

Unge publikummere strømmet til Kirsten Flagstad-salen i kulturhuset for å få med seg et av de rykende ferske navnene i norsk pop. Aurora Aksnes fra Os i Hordaland er et av de store stjerneskuddene i norsk musikkbransje, og 19-åringen vekker oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser. Hun klat­rer på hit­lis­te­ne i Stor­bri­tan­nia, og su­per­stjer­nen Katy Perry har an­be­falt hen­ne for sine drøyt 80 mil­li­o­ner føl­ge­re på mik­ro­blogg­tje­nes­ten Twit­ter.

Dyk­tig live­ar­tist

Aks­nes skri­ver mørk elek­tro­pop, med dys­to­pis­ke teks­ter, vak­re me­lo­di­er og et va­ri­ert lyd­bil­de. Hun kla­rer kunst­styk­ket å ska­pe krea­tiv, men fen­gen­de mu­sikk, og det til tross for at hun ikke kan no­ter. Alle kvel­dens lå­ter, med unn­tak av eks­tra­num­me­ret, var også skre­vet av Au­ro­ra selv.

Selv om hun bare har vært ak­tiv som ar­tist i et års tid, har Aks­nes al­le­re­de ruk­ket å bli trygg på sce­nen, og hun fram­står som en trygg og spen­nen­de live­ar­tist uten diva­fakter. Hun er jord­nær, og tar seg tid til å vitse, snakke til og sjar­me­re pub­li­kum.

Uttrykksfull stemme

Låten «Runaway» var ar­tis­tens før­s­te sto­re hit, og det var også den pop­stjer­nen Katy Perry skrøt av tid­li­ge­re i år. Den fly­ten­de og ro­li­ge me­lo­di­en står i kon­trast til den dyst­re teks­ten. Både be­ve­gel­ser og blikk fram­he­vet det dunk­le og mør­ke i san­gen, og ar­tis­ten klar­te å mane fram 

Au­ro­ras kan­skje al­ler bes­te sang hit­til, vak­te umid­del­bar ju­bel i sa­len. «Run­ning with the wol­ves» bob­ler av ta­lent og ska­per­kraft, og med tun­ge trom­mer, fen­gen­de riff og spen­nen­de opp­byg­ning. Her tur­te hun også å vir­ke­lig slip­pe seg løs på sce­nen, og troll­bandt pub­li­kum un­der det som kan­skje ble kon­ser­tens bes­te num­mer.

I til­legg til å være en dyk­tig låt­skri­ver, ut­mer­ker Au­ro­ra seg som san­ger. Den unge stem­men er svært uttrykksfull, og varierer fra det myke og rolige til det skarpe og høydramatiske. At hun i tillegg kan synge i svimlende høyder helt uanstrengt, gjør henne til en sanger med potensial.

Det ble en flott opp­le­vel­se for til­hø­rer­ne lør­dag kveld, med Aks­nes’ stem­me, var­me og opp­finn­som­het. Det er nok ikke siste gangen vi hører fra den unge artisten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat