buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Jimi Hen­drix Ex­pe­ri­en­ce: «Are You Ex­pe­ri­enced» (1967)
 
Bedre debut finnes knapt

Publisert: 18.mai.2017 06:33
Oppdatert: 18.mai.2017 07:07

Jimi Hendrix’ første album framstår nærmest som en parade av «greatest hits».

Året er 1967. Verden er nok ikke forberedt på det, men nå skal rockehistorien endres for evig og alltid. Med et brak ankommer Jimi Hendrix den internasjonale musikkscenen, godt hjulpet av Mitch Mitchell på trommer og Noel Redding på bass. «Are You Experienced» er kort og godt et knallsterkt debutalbum, breddfullt av psykedelisk rock som har inspirert tusenvis av musikere. Både omslag og låtliste varierer på de ulike utgivelsene, men på alle skivene finner vi tidløse klassikere som «Foxy Lady», «Purple Haze», «Love or Confusion» og tittellåta med den utsøkte baklengs-gitarsoloen. Sjekk forresten ut Eric Johnsons himmelske coverversjon fra «Live from Austin, Tx», men den skiva er et kapittel for seg. Uansett, min låtfavoritt er «Fire», som med sin intense groove er velegnet til å piske opp stemningen på ethvert vorspiel. Nå holdt jeg på å glemme høydepunkt nummer to, nemlig «Manic Depression» – som overbeviser med blytunge riff og rå solo. Konklusjon: Hvis ikke denne skiva gjør deg flinkere til å spille luftgitar, så kan du like gjerne legge instrumentet på hylla.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat