15. des
Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund
 
Dansefest i sommersola
Over 30 artister stod på programmet under den første artistfestivalen på Domkirkeodden.

Publisert: 08.jul.2016 20.33
Oppdatert: 08.jul.2016 22.06

Grillukt blan­der seg med dan­se­mu­sikk i som­mer­so­la, mens pub­li­kum tram­per tak­ta på den gam­le ute­sce­nen på Dom­kir­ke­od­den. Et­ter at de sto­re uten­dørs dan­se­gal­la­ene døde ut for over 30 år sida, har det vært nok­så stil­le her – inn­til tot­nin­ge­ne Bjørn Hansen og Sig­bjørn Hem­stad tok tu­ren over Mjø­sa og ini­tia­ti­vet til ar­tist­fes­ti­val ved mjøs­kan­ten. Selv klar­te de å sam­le over 700 til ju­bi­le­ums­fest på To­ten i 2009, og hå­pet på å trek­ke hund­re­vis ned til Dom­kir­ke­od­den fre­dag kveld.

På pla­ka­ten sto det en rek­ke kjen­te navn – tid­li­ge­re Stjer­ne­kamp-vin­ner Rita Eriksen, Una Cor­da og Nye Tor­ry Enghs var blant de i alt over 20 som skul­le opp­tre i lø­pet av kvel­den.

Glis­sen start

Før Rita Eriksen inn­tok sce­nen i Ha­mar­do­men, var det mu­lig å få både grill­mat og en eks­tra sving­om i ute­am­fi­et med en drøss coun­try- og dan­se­band­mu­si­ke­re. Med 40–50 fram­møt­te ble det en noe glis­sen start på fes­ti­va­len – men det la in­gen dem­per på stem­nin­ga ver­ken hos pub­li­kum el­ler på sce­nen. Bjørn Hansen og Brio Mix dro i gang med de­res gam­le hit «Dy­re­ne i Af­ri­ka» -og for­an for­nøy­de pub­li­kum­me­re kom den ene ar­tis­ten et­ter den and­re. At­mo­sfæ­ren var uhøy­ti­de­lig mens vel­kjen­te lå­ter som «Som­mer­natt i Fro­land», «Jag Trudde Ânglarna Fanns» og «My Way» lød fra sce­ne­kan­ten.

Stem­nings­fullt med Rita Eriksen

Klok­ka sju var det klart for kvel­dens ho­ved­at­trak­sjon, og en smi­len­de Rita Eriksen inn­tok sce­nen i Ha­mar­do­men sam­men med sine to gi­ta­ris­ter. Sa­len var nes­ten full da den kjen­te san­ge­ren åpna med den stem­nings­ful­le countrylåta «Ei åpen dør» – og lot sin vak­re vo­kal sve­ve over to takt­faste gitarer.

– Vi fort­set­ter med en sang jeg la­get en helt per­fekt som­mer­dag for tre år sida: «Der In­gen­ting Skjer», sa Eriksen – og sang i lan­ge me­lo­di­lin­jer over et ryt­misk ak­kom­pag­ne­ment. Også låta «Heim» gled rett inn hos til­hø­rer­ne – og sjøl om Eriksen glem­te teks­ten, var det god­lynt stem­ning blant både ut­øve­re og pub­li­kum.

Et­ter Eriksens kon­sert steg pul­sen nok en gang: Da var det nem­lig klart for dan­se­fest på ute­sce­nen – og band som Nye Tor­ry Enghs, Una Cor­da og Brio Mix spil­te opp til dans i sommerkvelden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke