8. des
Van Ha­len: «Van Ha­len II» (1979)
 
Fra platehylla: Van Halens vriene oppfølger
For mange ble Van Halens andre album en liten nedtur. Men, hva annet kan man vente seg – når førsteskiva er ei av tidenes råeste?

Publisert: 19.okt.2017 08.42
Oppdatert: 19.okt.2017 09.34

For meg er Van Halen II en ganske undervurdert godbit i California-rockernes ellers noe ujevne katalog.

Albumet starter riktignok slapt med «You’re No Good», men rett etterpå kommer den lystige «Dance the Night Away» og hever humøret. Klassisk Van Halen med David Lee Roth i partymodus.

«Somebody Get Me a Doctor» er en av Van Halens tøffeste, med et rått gitarriff og enda råere solo. Hårete musikk som bør spilles høyt!

Enkelte har kritisert «II» for å være en blass kopi av førstealbumet, og på en måte har de litt rett. Her er det ingen enorme klassikere, og det føles ofte som om Van Halen svidde av det beste kruttet året før; forståelig nok.

«Spanish Fly» er riktignok en svært imponerende liten instrumental med Eddie Van Halen på akustisk gitar, men man får stadig vekk følelsen av dette bare er en lavmælt versjon av den langt mer revolusjonerende «Eruption» fra året før.

Trivelige «Women in Love» og «Beautiful Girls» avslutter et oppstemt album på jovialt vis.

«Van Halen II» – definitivt bedre enn sitt rykte.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke