buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Van der Graaf Ge­ne­ra­tor: «Pawn Hearts» (1971)
 
Van der Graaf Generator: Desperat, rått og deilig
VdGGs mesterverk veksler brått og brutalt mellom krakilsk støy og de mest delikate musikalske belønninger.

Publisert: 11.mai.2017 09:56
Oppdatert: 11.mai.2017 10:26

«Pawn Hearts» var mitt første møte med Peter Hammills hjertebarn. Jeg var mildt sagt rystet etter å ha hørt gjennom albumet for første gang. Tenk at noe så stygt kan være så vakkert!

Albumet starter sterkt med «Lemmings» og Hammills desperate vokal. «What cause is there left but to die?», gjentar han flere ganger. Mørkt og melankolsk, med grov og upolert David Jackson-sax i bånn.

«Man-Erg» er like solid, med ren vokal oppå sakralt orgel. Harmonien blir avløst av et aggressivt midtparti som virkelig røsker i øregangene.

Det mektigste høydepunktet kommer likevel til slutt: Den vakre melodien i starten av «A Plague of Lighthouse Keepers» har nærmest en suggererende effekt.

Etter 16 minutter bryter helvete løs, med et svært krevende og psykotisk parti. Men ikke gi opp: Avslutningen er noe av det nydeligste VdGG noen gang har produsert. Når Hammill begynner å synge «Oceans drifting sideways ...», da er verden omsider i balanse igjen.

Albumet anbefales folk med høy smerteterskel og sans for skrå, engelsk prog.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat