buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Det er snart duket for Elton Johns på Stortorget.
FOTO: AP
 
Det er forbudt å selge Elton John-billetter til overpris
Flere forsøker å selge Elton John-billetter til overpris. Det nok ikke alle vet, er at slikt salg er ulovlig i Norge.

Publisert: 28.jun.2017 11:43
Oppdatert: 28.jun.2017 11:48

Det nærmer seg Elton John-konserten.

Fredag går den britiske superstjernen på scenen på Stortorget på en konsert hvor det har vært enorm etterspørsel etter billetter.

Da 10.000 billetter til konserten ble lagt ut til salg i fjor høst, ble de utsolgt på under fem minutter.

Denne etterspørselen gir selvsagt rom for svartebørshandel, men verken ordfører Einar Busterud eller kultursjef Morten Midtlien i Hamar kommune, har fått rapporter om at det har forekommet salg til overpris.

HA har selv sett et par tilfeller av dette på kjøp og salg-siden på Facebook. Blant annet var det lagt inn et bud på 2.200 kroner for to billetter. Vi har også fått tips om at flere skal ha forsøkt å legge ut billetter til høystbydende.

På nettstedet Finn har ikke HA sett noen som har lagt ut billetter til overpris.

Nå skal sant sies at de som driver profesjonelt med svartebørshandel, nok benytter seg av andre plattformer enn Finn og åpne Facebook-sider.

De HA har sett virker dog ikke organisert og det også mulig at de ikke er klar over at slik salg er ulovlig.

Forbudt

For det er det.

I 2007 lagde Stortinget Lov 29. juni 2007 nr. 86 om forbud mot prispåslag ved videresalg av billetter til kultur- og idrettsarrangementer, en lov som går under betegnelsen "Svartebørsloven".

I den loven går det klart fram at det er forbudt å selge billetter til kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn hva den opprinnelig ble kjøpt for.

Vil sjekke

Skulle du ha kjøpt billetter til overpris, kan du med loven i hånda gå tilbake til selgeren og kreve tilbake pengene du har betalt i overpris.

Kultursjef Morten Midtlien har som sagt ikke fått rapporter om svartebørshandel, men vil nå gjøre en sjekk på aktuelle nettsider for å se om det er et stort problem. Han oppfordrer samtidig de som av en eller annen årsak må selge billettene  de har til konserten, om å ikke forlange en høyere pris enn hva kommunen tok i utgangspunktet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat