buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Dristig hamskifte
Glittertind har gått gjennom et skikkelig hamskifte fra «Djevelsvart» til «Blåne for blåne». Det er ikke bare problemfritt.

Publisert: 23.apr.2015 04:00
Oppdatert: 23.apr.2015 04:00

Sist var det en mørk form for folk-metall de bedrev. Denne gangen er det snarere visefolk-sjangeren de utprøver. Det betyr nok at de som fikk sansen for Glittertind i debuten, ikke nødvendigvis vil gjenfinne det som fenget sist. Og det er nok ikke ofte at band skifter så kraftig spor som Glittertind har gjort.

Men som visealbum med folk-preg, er dette solid vare. Med «Blåne for blåne» skriver tekstforfatter Torbjørn Sandvik seg inn i en klassisk nynorsk visetekst-tradisjon. Samtidig er det nærliggende å ane et slektskap med Odd Nordstoga i bakgrunnen et sted.

Førstesingelen «Høyr min song (Til Fridomen)» har vært A-listet på NRK P1 i vår, og har et fengende preg som er velegnet til å trekke med seg publikum på nye spor. Dette er også en av flere låter med fine lyriske stemninger, og tydelige røtter i folkemusikken. Samtidig har tekstene også gjerne en tydelig samfunnsreferanse, og ofte med et historisk perspektiv, knyttet til de som bygde landet og la grunnlaget for en ny vår.

En gjennomgående lett og lyrisk stemning preger albumet, som understrekes av det akustiske uttrykket. Folkemusikkpreget drar i samme retning, og det er tydelig at Glittertind med dette har laget noe av et sommeralbum. Det var det neppe mange som hadde trodd etter «Djevelsvart».

«Blåne for blåne» utgis mandag 27. april.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat