23. okt
 
Drøm og eventyr
Når Tone Hulbækmo inviterer publikum inn i sin verden, åpner hun dørene til både det eventyrlige og jordnære.

Publisert: 18.feb.2016 04:00
Oppdatert: 18.feb.2016 14:01

Det er et mangfoldig album hun utgir, der hun viser det veldige spennet av elementer fra mange års virksomhet. Folkemusikken ligger i bunnen av alt, men hun beveger seg også i retning det mer visebaserte, som i sin egen tonesetting av Ove Røsbaks dikt «Midtvegs». Og kanskje er dette et av høydepunktene på denne vidtfavnende utgivelsen, ikke minst fordi det går så rett inn i sentralnerven av hedmarkslynnet.

Mer overraskende er hennes musikk til Alf Prøysens «Kjerringa fra Toten», som er en regle av det høyst humoristiske slaget, men sannelig er det ikke rom for det også i Hulbækmos mangfoldige musikalske verden.

Som helhet er det både nærliggende og naturlig å oppfatte albumet «Stifinner» som en hedmarksplate, selv om mye av stoffet sikkert vil passe til betegnelsen verdensmusikk. Men Tone Hulbækmo har alltid med all tydelighet vist at går en dypt nok inn i det hedmarkske og rører ved det grunnleggende, møter en verden.

Den norske harpa er hovedinstrumentet på plata. Og ingen har som Tone Hulbækmo utviklet denne til et instrument med en veldig rekkevidde i uttrykket. Kanskje har hun heller aldri tydeligere enn her vist rikdommen i dette instrumentet. Men Tone Hulbækmo har også utviklet sin eget stemme og sangstil på albumet. Til sammen bidrar det med å gi en helt særegen styrke, nærhet og dynamikk til uttrykket hennes.

FAKTA

Stifinner - TERNINGKAST 6

Artist: Tone Hulbækmo

Utgitt av: Grappa / Heilo
Kort om plata: Sjangeroverskridende med elementer av folkemusikk, middelalder og visesang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke