buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Drømmereise til 5 på terningen
«En musikalsk drømmereise fra det stillferdige til det storslåtte». Slik lød bandet Meers egen karakteristikk av låta «Night by Day», som både var første single og er første spor fra bandets selvtitulerte debutalbum.

Publisert: 14.jan.2016 04:00
Oppdatert: 14.jan.2016 10:29

Og drømmereise-begrepet er en velegnet inngang til albumet. Åpningen – som også er platas beste låt – tar utgangspunkt i det mildt og dempede lyriske, med elementer fra en Shakespeare-sonett i bakgrunnen, men som også utvikler seg i et mer mangefasettert og kraftigere uttrykk.

Og dette spennet mellom det dempede og kraftfulle utvikles som et karakteristisk trekk ved denne utgivelsen, som samlet gir et både gjennomarbeidet og avklart inntrykk.

Les også: Meer debuterer på plate

Mer av det meste

Og det er en bedrift i seg selv, for Meer er et band som virkelig innfrir hva navnet lover. Her er det mer av det meste, og er det ikke nok, pøser de på med enda noen elementer. Så la gå at stoffet tidvis kan peke i ulike retninger, men likevel holder bandet et bemerkelsesverdig grep gjennom mangfoldet og variasjonsrikdommen.

Men gjennomgående er det nok det dempede som står best og sterkest, slik det kommer til uttrykk i den besnærende stillferdige «Ghost».

Og så klemmer de til med det meste de har på den omfattende sistelåta «Valentina in the Sky», med både trompet og fioliner til å bygge opp under den orkestrale grunnmuren, men også her med den fine og fabulerende spenningen i stoffet intakt. Og storheten i omfanget forhindrer ikke at det er den dirrende nerven i stoffet som bærer også gjennom den omfattende fylden i utgangen.

FAKTA

TERNINGKAST 5

Band: Meer
Med: Knut Kippersund Nesdal, Åsa Ree, Mats Lillehaug, Morten Strypet, Ole Gjøstøl, Eivind Strømstad, Ingvild Nordstoga Eide og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal
Utgitt av: Strømstans 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat