10. des
 
Elektronisk drømmeland

Publisert: 25.jan.2018 09.55
Oppdatert: 25.jan.2018 09.55

To år etter gigantsuksessen «Oxygène» fulgte den franske synth-pionéren Jean Michel Jarre opp med den minst like gode «Équinoxe».

Jeg er ganske skeptisk når det kommer til elektronisk musikk, men pionérer som Jean Michel Jarre og Klaus Schulze slipper definitivt gjennom nåløyet. «Équinoxe» fra 1978 er kort og godt en liten juvel som ofte overskygges av den mer kjente «Oxygène» fra 1976. I mitt hjem er det likevel oppfølgeren som får mest spilletid. Der hvor «Oxygène» tidvis ble langtekkelig mot slutten, synes jeg «Équinoxe» tvers gjennom er mer interessant og lyttervennlig. Ikke overraskende heter alle låtene det samme som albumet – og er sortert fra Part 1 til Part 8. Del 1 starter med en kjapp og optimistisk melodi som setter stemningen, mens den dystre, dryppende og regntunge del 2 fungerer som en utmerket og glidende overgang til del 3 – min absolutte favoritt på skiva. Den mer intense del 4 demonstrerer en langt strammere komposisjon med tydeligere rytmer, mens del 5 tar galskapen til helt nye høyder. Med unntak av den underlige Part 8 som avslutter skiva, synes jeg dette albumet viser Jarre på sitt aller, aller beste.

Christian E. Bergheim

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke