23. okt
 
En sprek bestefar
Øystein Sunde er fremdeles en musiker og entertainer i verdensklasse.

Publisert: 09.nov.2016 23:11
Oppdatert: 09.nov.2016 23:11

Black Debbath har skrevet sangen «Slaver av humor», og jeg er rimelig sikker på at Øystein Sunde vil kjenne seg igjen i akkurat den teksten. Nå har han fleipet og tullet flere tiår, og i hans foreløpig siste album, «Bestefar» framstår han som like vittig, sprek og frisk som tidligere. Humoren har verken stått i veien eller gitt Sunde musikalske begrensninger. Humoren har nok heller åpnet opp for at artisten, uten å bry seg om konvensjoner, kan bevege seg fritt mellom ulike uttrykk og ulik tematikk. I «Bestefar» leker Sunde seg nok en gang som både tekstforfatter og komponist.

Han viser fram sin enorme musikalske verktøykasse gjennom mestring av sjangre som country, bluegrass, bossanova og klassisk rock. Sunde har riktig nok hentet inn spisskompetanse fra store deler av Norges musikkelite. Ingrid Bjørnov, Tom S. Lund, Petter Baarli og Stian Carstensen er blant artistene som har bidratt med sin ekspertise, og slik blir det kvalitet av. Sundes musikalske lekenhet sørget for å holde albumet dynamisk og interessant gjennom samtlige spor, og tekstene byr som vanlig på høylytt latter. Høydepunktene er mange, men man kan allikevel trekke fram et knippe låter som ekstra positive: «Du er på YouTube nå» fungerer som en perfekt start på Sundes «Bestefar»-plate, kjærlighetsballaden «Pertentlig i Bentley» med Ingrid Bjørnov som duettpartner er noe av det morsommere som er skrevet i løpet av det siste året og hans glemte gitar blant løpske twittermeldinger i «Å, så deilig det skal bli» er til ettertanke til alle og enhver.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke