buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Nashville: Sammen med folk fra studiocrewet er Terje Rønningen (3 fra venstre), deretter Ole Martin Røsten, Bjørn Flaaseth (sittende) og Daniel Gullien (helt til høyre). Foto: Privat
 
Erke-country
Det er mange likhetspunkter mellom Løten og Texas, mener Bjørn Flaaseth. Det er kuer og traktorer begge steder.

0
Publisert: 26.mai.2016 04:01
Oppdatert: 26.mai.2016 04:01

For et år siden platedebuterte Bjørn Flaaseth og Løiten Twang Depot med albumet «Trouble Train». Nå er de tilbake med nytt album, et par endringer i besetningen, og med det nye navnet Bo Outlaw & Løiten Twang Depot.

– Vi var i studio i Nashville, og ble anbefalt å finne et navn som kunne fungere både på det amerikanske og norske markedet. Dermed ble det Bo Outlaw, sier Bjørn Flaaseth.

At det også er en amerikansk basketballspiller med samme navn, ser han ikke som noe problem.

– Det kan en ikke ta hensyn til, så lenge det ikke er noen i musikkbransjen, sier han.

utenfor boksen

Navnevalget henger sammen med outlaw-countryen, som er en form for country som ligger dem nær.

– Outlaw-begrepet oppsto på 70-tallet, da folk som Waylon Jennings og Willie Nelson gikk sine egne veger, og ikke var opptatt av å holde seg innen rammene, samtidig som de var solid plantet i country-landskapet.

Det er en posisjon som også Bjørn Flaaseth, aka Bo Outlaw, føler seg komfortabel med.

– Det er erke-country vi spiller, sier han.

– Men vi våger også å gå utenfor boksen, når det er behov for det, sier han.

country-liv

Som bygdegutt fra Løten, vokst opp på en gard, var det nærliggende å bli hektet på countrymusikk, sier han.

– Jeg ble mobbet på ungdomsskolen for å høre på countrymusikk. Buck Owens og Waylon Jennings var blant favorittene.

Det var langt igjen før han begynte å spille selv for alvor. Men da det skjedde, var det den amerikanske countrytradisjonen han tok fatt i.

«Det er ikke så langt fra en Texas Ranch til en gård i Løten, det hører vi i låten «Lonestar State of Mind», heter det i skrivet fra plateselskapet Rootsy Music. «Kumøkk på bootsene, that’s kind of country, ain’t it?»

Det var HAs anmelder helt enig i. «En solid debutplate med en kraftig odør av både ku og hest», skrev han om det første albumet.

Nashville

For å spille inn sin første plate, dro bandet til Nashville, og ringreven Jim Lightmans studio Berry Hill. Planen var å tilbringe et par dager i studio, men det ble et par uker i stedet. For Lightman likte det han hørte, og ville være med på det.

I februar dro de tilbake til Nashville for å spille inn et nytt album. «Lonestar State of Mind» heter den, og fredag er det lanseringskonsert på Pokalen på Vulkan Arena. Til sommeren står turné i USA for tur, pluss alt som fins av countryfestivaler her til lands. – Hver eneste helg er fullpakket fram til august, sier Flaaseth.

– Nå gasser vi på for fullt.

Jønsberg

Selv er han lærer på Jønsberg når han ikke står på scenen som Bo Outlaw. Og han har lagt merke til at Jønsberg-elevene også har sans for country-musikk.

– Det er mange der som har bakgrunn fra gard, så her er det mange country-fans, sier Flaaseth.

Men samme hvor nær forbindelsen er mellom det bygde-amerikanske og bygdenorske, så har han ingen planer om å begynne å synge country på norsk.

– For meg vil det være helt unaturlig, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat