15. des
Metallica: Mas­ter of Puppets (1986).
 
Et landemerke

Publisert: 08.jun.2017 06.49
Oppdatert: 09.jun.2017 07.27

Metallicas tredje studioplate regnes som et mesterverk. 31 år etter utgivelsen har plata fortsatt en høy stjerne hos de fleste rockere.

«Master of Puppets» var den første plata jeg kjøpte for mine egne penger. Det rene og skjære trykket jeg følte da hovedriffet på «Battery» satte i gang hele skiva har siden satt sine dype spor. Selve tittelsporet er et åtte og et halvt minutter langt epos som gjør at det etterlates avtrykk av kjeven i bordplata. Videre får vi den skumle og mystiske «The Thing That Should Not Be», den vakre men fortsatt hjemsøkende «Welcome Home (Sanitarium) før det virkelig tar av med den barske «Disposable Heroes». Platas tredje siste spor er for mange en pustepause før hele skiva krones med de to bassdrevne låtene «Orion» og «Damage Inc.». Førstnevnte blir for mange en sentimental låt, særlig med tanke på at dette var den siste skiva til bassisten Cliff Burton før hans tidlige bortgang i 1986. «Master of Puppets» er nesten å betrakte som et konseptalbum, da det er et gjennomgående tema med folk som styres av en dukkemester. Skiva anbefales til de fleste musikkinteresserte, men kanskje mest unge spirer som vil ha et innblikk i tyngre musikk.

Henrik Langgård

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke