12. des
Debutant: Ole Nilssen platedebuterte nylig med albumet «Premiér». Albumet ble lansert under Landskappleiken på Røros.
 
Solodebutant har fått musikken i arv
Trekkspiller og folkedanser Ole Nilssen serverer lyder og tradisjoner fra Hedmarken med solodebuten «Premiér».

Publisert: 18.jul.2017 12.40
Oppdatert: 18.jul.2017 12.57

– Folkemusikken blir videreført fra spellemann til spellemann gjennom mange generasjoner. Samtidig endrer musikken seg hele tida. Den følger samtida si og endrer seg i takt med den. Det er kanskje det som er mest interessant med folkemusikken, sier plateaktuelle Ole Nilssen.

Tradisjoner fra Hedmarken

Musikeren fra Løten lanserte nylig sin solodebut «Premiér» med konsert under Landskappleiken på Røros.

– Jeg ble møtt av fullt hus og stormende jubel. Det var virkelig moro, sier Nilssen, som med «Premiér» byr på en smak av lokale musikktradisjoner.

– Det er en soloplate som er preget av alt jeg har lært fra oppveksten i Løten fram til i dag.

– Den tradisjonelle folkemusikken fra Hedmarken står i fokus, men jeg har prøvd å sette det inn i en moderne kontekst for å reflektere samtida, sier trekkspilleren. Selv lærte han å spille trekkspill av sin egen bestefar Knut Nilssen.

– Jeg spilte mye med han og med fatter’n helt fram til jeg begynte på videregående, og for meg er det veldig stas å stå i den linja. At musikken går gjennom generasjoner.

– Det er det som ert litt av særpreget i folkemusikken. Man lærer og fører det videre med sitt eget særpreg, sier han. Nilssen jobber som frilansmusiker med over 250 reisedøgn i året, men finner allikevel tid til å jobbe med egne prosjekter.

– I år fokuserer jeg på soloprosjektet, men til neste år skal jeg i gang med et nytt plateprosjekt med felespilleren Bjørn Kåre Odde, forteller folkemusikeren.

Dansefamilie

I tillegg til trekkspillingen er Ole Nilssen dessuten en særdeles dyktig danser, og han kan vise til en rekke titler som elitedanser. Under Landskappleiken på Røros måtte han og dansepartneren Solveig Brekke Hauknes allikevel se seg slått av ett dansepar. Øverst på pallen endte nemlig foreldrene Kari Nilssen og Stig Nilssen. Dermed tok familien Nilssen fra Løten storeslem i eliteklassen.

– Det var veldig tøft. Mutter’n og fatter’n har vært veldig nære flere ganger, men har aldri vunnet. Endelig fikk de satt spikeren i kista, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke