10. des
UFO: «Stran­gers in the Night» (1979)
 
Feelgood rock ’n’ roll

Publisert: 11.jan.2018 07.34
Oppdatert: 11.jan.2018 07.39

Det tok sjokkerende lang tid før jeg oppdaget bandet UFO, men da jeg omsider tok til fornuften, ble jeg bergtatt allerede etter første låt.

Vanligvis er jeg svært skeptisk til uidentifiserte flygende objekter, men bandet UFO er godt innafor. Mitt første møte med britene var da jeg hørte et opptak av «Mother Mary» på radio – hentet fra den eksepsjonelle konsertskiva «Strangers in the Night», spilt inn på 1978-turneen. Rundt den tiden hadde UFO med Rush som oppvarmingsband, og jeg hadde gitt MYE for å få tilgang til en tidsmaskin. For noen kvelder det må ha vært! «Strangers in the Night» står igjen som et av tidenes tøffeste konsertopptak, og for meg representerer UFO en missing link mellom Thin Lizzy, Judas Priest, Van Halen og Iron Maiden. Et av bandets store fortrinn er Michael Schenker, den blonde tyskeren med de lynraske gitarfingrene. Smakfulle riff og gåsehudfrembringende melodier – uten å bli for mye av det gode. Jeg vil også trekke fram Paul Raymonds utsøkte tangentspill som gir en dybde mange andre heavyband fra samme periode manglet. Låttips: «Only You Can Rock Me», «Love to Love», «Cherry», «Lights Out», «I’m A Loser».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke