buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOTO: HENNING BENJAMINSEN.
 
Fengende debut
Roger Græsberg & Foreningen platedebuterer med albumet «Triste sanger og vals». Resultatet er alt annet enn trist.

Publisert: 02.feb.2017 06:53
Oppdatert: 02.feb.2017 13:27

Det er på ingen måte selvsagt at countrymusikk fungerer på norsk. Sjangeren, som tradisjonelt preges av de gode historiene, mister gjerne mye av magien på vegen over Atlanterhavet.

Noen artister har allikevel egenskapene som skal til for å få det til å fungere, og med «Triste sanger og vals» treffer Roger Græsberg & foreningen med det aller meste. Mye på grunn av Græsbergs folkelige og gode tekster, men først og fremst på grunn av selve formidlingen. Tittelsporet «Triste sanger og vals», en fornorsket versjon av Willie Nelsons «Sad Songs and Waltzes», setter stemningen på en glimrende måte.

Et godt eksempel på originalitet og formidlingskunst finner man allerede under andresporet «Lyden av hjul», der Græsberg synger om broken kjærlighet på en usedvanlig fengende og oppløftende måte. Videre følger en rekke varierte låter som alle bidrar til å gjøre «Triste låter og vals» til trivelig lytting. «Grått hår» framstår som et av albumets store høydepunkter, men bandet sparker også godt fra seg med låter som «Et annet liv», «Robåt», «Lørdagsklar» og «Blå blues».

Plata er tvers igjennom godt produsert, og samtlige instrumenter spiller sin egen distinkte rolle på en nøyaktig og klar måte. Steelgitaren ligger pent over et presist og stødig komp, og helt fremst i lydbildet får Græsberg mye rom å boltre seg i. Like ved siden av Græsberg briljerer dessuten Unnveig Aas med supplerende vokal.

Roger Græsberg & Foreningen treffer bra på første forsøk, og det er bare å glede seg til fortsettelsen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat