23. okt
 
Fengende rytmer
Mambo Compañeros feirer bandets jubileum med klassiske salsaslagere. Gruppens tredje plate er en het og fengende dans fra start til slutt.

Publisert: 28.apr.2016 04:00
Oppdatert: 28.apr.2016 04:00

Man kan tidlig anslå at Mambo Compañeros «Clasicos Recuerdos» vil stå igjen som årets mest unorske norske plate. Salsarytmer, spanske tekster og latinamerikanske instrumenter preger festen når Trondheimsgruppen Mambo Compañeros feirer sitt 20-årsjubileum med gruppens tredje studioalbum. Til «Clasicos Recuerdos» har ensemblet gravd i arkivet og funnet fram ni klassiske latin-slagere; låter som har blitt gjort kjent av artister som Dean Martin, Nat King Cole og Caterina Valente.

I jubileumsfeiringen blir dessuten gjengen i Trondheimsolistene bydd opp til dans. Låtene er nemlig spilt inn med ferske arrangementer for strykere, og Trondheimsolistene preger uttrykket på en markant og positiv måte gjennom hele albumet. Det er allikevel Mambo Compañeros som spiller førstefiolin, og med «Clasicos Recuerdos» demonstrerer ensemblet at gruppen på ingen måte har mistet evnen til å fenge. Med «Clasicos Recuerdos» på platespilleren er det nemlig umulig å sitte stille. Tempoet er høyt, uttrykket er mektig og gruppens herlige energinivå smitter enkelt over til lytteren. Høydepunktene er mange, og med «Cuando Cuando Cuando» sørger bandet for en herlig innledning. Dansen følges opp med «Mambo Italiano» og «Siboney» før «Arrivederci Roma» byr på en liten pustepause. Bandet inviterer nok en gang til dans med låter som «Cuban Pete» og «Marina» før de runder av de første 20 årene med «Perfida». Vi takker for dansen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke