23. okt
Fornøyd: F.v. Daglig leder fra Festspillene i Elverum Ørnulf Ring takket ja med en gang initiativtaker og musiker Torgeir Ziener kom med ideen om å lage wienerkafé i Hamar.
 
Festspill og wienerkafé
– Dette kommer til å bli en skikkelig godbit for Hamar-folket, sier Festspillene i Elverums daglige leder, Ørnulf Ring.

Publisert: 19.jun.2017 19:39
Oppdatert: 19.jun.2017 19:50

Det skal dekkes på til klassiske wienerkafé når Hamar og Festspillene i Elverum får storfint besøk av den østerrikske kvintetten Phiharmonia Schrammeln. Sammen med det lokale ensemblet Ziener Philharmonia, ledet av Torgeir Ziener, inviterer den østerrikske kvartetten til en formiddag med både lokal og internasjonal dansemusikk fra 1800-tallet.

Lokalt og internasjonalt

– Dette er en sjelden anledning til å høre denne musikken bli spilt av førsteklasses musikere. Vi har jobbet i over to år for å få dette til, sier initiativtaker Torgeir Ziener. Konserten finner sted i Frimurerlogens festsal 5. august, og arrangørene forteller at publikum kan se fram til en konsert med både schrammelmusikk og bidrag fra lokale komponister som Oluf Melvold og Lars Holo. Det blir dessuten servering av wienerske matretter.

– Vi fikk en henvisning fra Torgeir, og vi ja med en eneste gang. En veldig god idé.

– Dette er et ensemble bestående av topp, topp musikere, og det som er ekstra artig er at man kan dra paralleller mot det som skjer lokalt med Ziener Philharmonien. Nå kan vi vise det regionale sammen med den internasjonale toppen, sier Ørnulf Ring.

I Norge for første gang

Initiativtaker Torgeir Ziener forteller at de har jobbet hardt for å hente det østerrikske ensemblet til Norge og Hamar.

– De turnerer over hele Europa, men har aldri vært i Scandinavia. I år passet det heldigvis for alle parter, og for meg blir dette en anledning med Elton John-dimensjoner, smiler Ziener.

Han forteller videre at Philharmonia Schrammeln og Ziener Philharmonien kommer til Melgården på Deset i Åmot kommune for å holde konsert samme kveld.

– Vi må presse inn to konserter samme dag mens de endelig her, sier Ziener, som håper at mange tar turen til Frimurerlogen i Hamar for å høre.

– Salen har en størrelse og akustikk som passer veldig bra til denne musikken, og ettersom dette er en kafékonsert midt på dagen håper vi at mange trekker inn hit fra lørdagshandelen i gågata. Her er det plass til 200 mennesker, og vi mener at det bør være utsolgt, sier Ziener.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke