12. des
Roy Carstens og Hanne-Kjersti Grøtterud i rollene som Rolf Paulsen og Borghild. Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund.
 
Fullt hus for Furneskoret
Furneskoret begeistret en fullsatt teatersal da de holdt konserten "Kjør meg hematt" i Brumunddal lørdag kveld.

Publisert: 09.apr.2016 23.33
Oppdatert: 09.apr.2016 23.34

Hva skjer når to figurer fra Vazelinas elleville verden møtes? Dette var utgangspunktet for Furneskorets store forestilling «Kjør meg Hemmat». Rolf Paulsen «Nr. 9» (Roy Carstens) og Borghild (Hanne-Kjersti Grøtterud) er på reise gjennom hele Innlandet, i stadig søken etter å «komme hematt».

Dette er korets første store forestilling på tre år, og etter idé fra Thore Berntsen og Halvard Olestad har Hilde Bekkevold regissert det hele. Også musikalsk sett har det vært mye forhåndsarbeid: Ettersom det er skrevet få korarrangement av Vazelinas musikk, har det blitt skapt hele 13 nye. 

Konserten åpnet på vakkert hvis med Olav Slagsvolds saksofonsolo, før Rolf Paulsen og Borghilds reise gjennom Innlandet begynte - etter at førstnevnte har gått konkurs som gårdbruker i Brumunddal. Publikum var med på notene fra første stund, og latteren hørtes helt fra bakerste benkerad mens Paulsen møtte stadig nye utfordringer.

Koret entret scenen med «Feil side ta Mjøsa», og fortsatte med slagere som «Grønne gummistøvler» og «To par gebiss», utført med høyt engasjement og tilstedeværelse i koret. 

Og på sin søken etter en tilhørighet, møtte paret Borghild og Rolf mangt og mye: Fra en skjørtejeger-golfer på Atlungstad til et knippe damer på trekkspillfestival i Skjåk. 

Koret opptrådte i mange ulike varianter, fra mannskor «På ei ferje over Mjøsa», eller som damekor i «Bære hell æll medisin».  Ikke minst fikk mange av kormedlemmene vise seg fram som solister i de ulike numrene - hele tida stødig akkompagnert av bandet, bestående av Olav Slagsvold, Skjalg Lidsheim, Morten Strypet, Vegar Ellevseth og Ørnulv Brun Snortheim.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke