buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Gårdsrockerne
UHØRT: Dé Gloom er mest sannsynlig historiens første og eneste Deglum-band.

Publisert: 06.okt.2015 14:02
Oppdatert: 12.nov.2015 11:30

Furnes-gården er ikke lenger i drift, men Dé Gloom sørger fremdeles for å holde liv i gårdsnavnet.

– Vi er et Deglum-band. Om ikke alle i bandet har opprinnelse fra denne relativt store gården, så har i hvert fall bandet i seg sjøl det, sier gitarist og vokalist Mathias Ryberg.

STEM PÅ DÉ GLOOMS VIDEO «Wistful smile» HER!

Rocka popkarer

Dé Gloom ble etablert i løpet av sommeren 2014 av kompisene Mathias Ryberg, Brede Skårer og Haaken Dobloug, og i løpet av den påfølgende vinteren ble bandet komplett da Per Alexander Fossheim Johansen og Håkon Vardeberg fant sin plass i bandet. Ryberg forteller at samtlige av medlemmene kan se tilbake til nokså lang fartstid i lokalmusikk.

– Hvis jeg skal snakke for oss alle vil det kanskje være Per som har bredest musikalsk erfaring. Han har gått musikklinja, og i dag studerer han jazz.

– Brede Skårer og Håkon Gisnås spilte sammen i et hamarband som het Revolt Resolve, og Haaken Dobloug spilte dødsmetall, forteller han.

Gitarist og vokalist Mathias Ryberg har skrevet låter og drevet med diverse prosjekter hjemme på gutterommet i over et tiår. Ryberg beskriver bandets musikk som gitarbasert fuzzpop med elementer fra 90-talls indie- og alternativ rock, og Ryberg kan fortelle at de jobber under ordtaket «less is more».

– Vi er rockegutter som liker pop, sier Ryberg.

For moro skyld

Dé Gloom var blant de siste bandene som ble med i HAs Uhørt, og Ryberg forteller at de kom ganske uforberedt inn i til mønstringen.

– Jeg visste ikke engang at vi var påmeldt før dagen vi skulle spille musikkvideo. Så det gikk fort og gæli, men vi er altså med, smiler Ryberg.

Ryberg forteller at han og resten av bandet opplevde selve opptaksdagen som en ganske rar affære. Musikerne er nemlig vant til å spille for full spiker foran et levende publikum, og i år har de blant annet varmet opp for navn som Dunderbeist, Hvitmalt Gjerde, Blomst og Slutface.

På spørsmål om hva de nå vil få ut av mønstringen er Ryberg krystallklar.

– Vi er med for å ha det moro, sier Ryberg.

FAKTA

Navn på låt: «Wistful smile»

Medlemmer: Mathias Ryberg (18), Brede Skårer (20), Håkon Gisnås Vardeberg (20), Per Aleksander Fossheim Johansen (21), Haaken Dobloug (22)

Sjanger: Fuzzpop med elementer fra 90 talls indie- og alternativ rock

Stedstilhørighet: Deglum gård

Øvingsrom: Snekkerstua til Haaken.

Oppstart: August 2014

Erfaring: Fem konserter i 2015. Varmet opp for navn som Dunderbeist, Hvitmalt Gjerde, Blomst og Slutface. 

Inspirasjon /forbilder: Elliott Smith, J. Mascis, Joakim Berg, Alf Prøysen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat