17. jul
NY SINGLE: Geirr Lystrup med alternativ sommerplate.
 
Geirr Lystrup laget sang om været
Været snakker alle om. Geirr Lystrup skrev sang om det.

0
Publisert: 16.jul.2015 07:05
Oppdatert: 16.jul.2015 08:20

I hele sommer har vi snakket om været. Men det er bare Geirr Lystrup som har laget sang om det. Singelen med den ganske enkle tittelen «Været» er innspilt i Studio Ener med Frode Berntzen som produsent og er lansert som «årets alternative sommerlåt». På overflaten er det en fengende og glad og lett låt, men det er den egentlig ikke. For her er det klimakrisen det dreier seg om, med lett ironisk utlevering av nordmenns uskyldighet i forhold til alle disse som liksom sender det dårlige været til oss: «Har dere glemt all vår billige gass / Oljen vi hjalp dere med / Vi som fikk klimaforliket på plass / La oss få være i fred / Springflo og flommer som kommer helt bardus / Send det ned til Kina, ikke til det norske hus».

Noen tungvekter er det ikke akkurat fra Lystrup denne gangen, men en god idé er godt gjennomført med smittende ironi av et strøkent lag av lokalmusikere, bestående av Skjalg Lidsheim, Morten Strypet, Ole Gjøstøl og Frode Bentzen, pluss korende unger fra Utsikten barnehage.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke