buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Spiller fredag: Trond Svendsen& Tuxedo består av (f.v.) Lars Linkas, Tommy Kristiansen, Lars Viken, Vidar Tyriberget og Trond Svendsen. Foto: MORTEN NÆSS
 
En båndopptaker på do ble starten på platedrømmen
Da Trond Svendsen spilte inn en enkel demo hjemme på do ante han lite om hva som var i vente. Nå er han og bandet Tuxedo aktuelle med Debutalbumet «Palomino Motel».

Publisert: 11.mai.2017 08:25
Oppdatert: 11.mai.2017 10:22

– Det har vært en underlig og lang reise, men for meg har det vært en fantastisk tur så langt. Musikken har tilført noe helt nytt i livet mitt, smiler Trond Svendsen. Artisten, som til daglig jobber som krimreporter i HA, hadde ingen ambisjoner om at noen skulle høre på musikken han drodlet med hjemme på bruket i Furnesåsen.

Best akustikk på do

Svendsen forteller at det hele startet med en nysgjerrig kompis og en båndopptaker.

– En kompis av meg var ivrig på å høre det jeg holdt på med, og i 2011 spilte jeg inn tre låter.

– Det ble tre coverlåter, ettersom jeg fremdeles ikke hadde selvtillit nok til å vise fram mine egne, forteller han.

Med en liten båndopptaker plasserte Svendsen seg på do, ettersom baderomsflisene leverte god akustikk til kassegitaren og stemmen.

– Deretter ble det stille en stund, men et år senere fikk jeg en melding av Lars Linkas som ville møte meg, forteller Svendsen. Da hadde det ene opptaket fra dosetet blitt lagt ut på YouTube og delt videre på sosiale medier. Svendsen og Linkas fant raskt tonen.

– Jeg og Lars begynte smått å spille sammen, og etter hvert begynte jeg å slenge mine egne sanger på bordet. Da mente Lars at vi måtte sette sammen et band, forteller han. Bassist Vidar Tyriberget og trommeslager Tommy Kristiansen meldte seg på, og i dag er også organist Lars Viken med som fast medlem i bandet.

– Da løsnet låtskriverproppen min litt, og vinteren 2015 ble vi booket til å spille på Innlandsscenen til NRK. Vi hadde knapt nok spilt sammen, men debuterte allikevel som band direkte på NRK, forteller Svendsen.

innspilt på gamlemåten

I løpet av de neste månedene slapp Trond Svendsen& Tuxedo ut tre ulike singler. Deriblant «Love Like This» som allerede har levd sitt eget liv på norske radiokanaler. Med musikk inspirert av amerikanske tradisjoner fattet også det nordiske plateselskapet Rootsy Music interesse for Trond Svendsen& Tuxedo, og med platekontrakt på plass lå veien åpen for å satse videre mot bandets første fullengder.

– Man må ha et grunnfjell i bunnen, og Rootsy Music er et plateselskap som passer oss og vår musikk på en veldig god måte, forteller han. Albumet er spilt inn på tradisjonelt og analogt vis i Memphis Bound Studio på Smeby i Hamar.

– Her i Hamar har vi et helt unikt studio som tilbyr noe ingen andre gjør i Norge, og vi i bandet fant ut at vi skulle ta det helt ut. Vi ville spille inn alt analogt og trykke musikken på tjukk vinyl i utbrettbart cover, sier Svendsen. Han forteller at hele bandet er strålende fornøyd med resultatet.

– Det ble en veldig bratt læringskurve for meg som aldri hadde vært i studio, men jeg var opptatt at det skulle gjøres skikkelig. Plata skulle føles live, og det skulle framstå som et helhetlig album. Det føler jeg at vi har fått til, sier han. Levende musikk blir det også fredag kveld. Da lanserer Trond Svendsen og Tuxedo «Palomino Hotel» med konsert på Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus, og Svendsen gleder seg til å dele albumet med resten av folket.

– Konsertene er det fineste med å drive med dette her.

– Vi spiller LP-en i sin helhet, i tillegg til en del låter som ikke er utgitt ennå, forteller han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat