10. des
Arild Andersen: «Selected Recordings» (2004)
 
Godbiter på rekke og rad

Publisert: 28.sep.2017 13.24
Oppdatert: 28.sep.2017 13.28

ECMs Selected Recordings-serie er en utsøkt mulighet til å bli kjent med noen av de største navnene innen jazz.

Arild Andersen er blant de nøye utvalgte artistene som har fått lov til å samle noen personlige favoritter fra hele karrieren på ett album. Den norske bassisten har siden 60-tallet vært en av landets ledende musikere, og «Selected Recordings» gir en god oversikt over hva 71-åringen har syslet med all denne tiden. Andersen er på ingen måte alene; her dukker det opp kjente navn som Jon Christensen, Nils Petter Molvær, Ralph Towner og Paolo Vinaccia. Låtene er varierte, med alt fra stemningsfulle mesterverk som «The Island», til mer hektiske «The Sword Under His Wings». Sistnevnte er et voldsomt energisk opptak fra Moldejazz ’81 – med Bill Frisell på gitar og råtassen Alphonse Mouzon på trommer. Også Andersen får selvsagt briljere med sine lynraske fingre. Mine favoritter er «Gardsjenta» og «Sagn», begge fra 1990. Sistnevnte inneholder vakker sang av Kirsten Bråten Berg, lun gitarklimpring av Frode Alnæs og en aldeles himmelsk sax-solo av Bendik Hofseth. En super introduksjon til Arild Andersens rike univers. Nydelig høstmusikk er det også.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke