12. des
 
Gribbenes pangstart
Gribbene starter sterkt, med det selvtitulerte albumet «Gribbene». Morsomme gitarriff og sterk vokal gjennomsyrer albumet og forteller hvordan livet kan være ganske så middelmådig – selv i de famøse tjueårene.

Publisert: 12.jan.2017 06.44
Oppdatert: 12.jan.2017 09.58

Man må ikke høre mye for å skjønne at Gribbene er et band som vil bli husket og hørt på i lang tid framover. Tekstene er enkle, og tonen jovial. Allsangpotensialet stort. Og Marius Roti kan kunsten å fortelle både melankolsk og vittig om livet.

Gribbenes album åpner med «Vi er Gribbene», som gir den halvtimelange plata en pangstart. Låtas tematikk minner vagt om Honningbarnas «Honningbarna er din venn» – dog en mer jovial versjon. Låta er preget av repeterende gitarriff, og et ønske om å ta deg med inn i Gribbenes univers. Og det funker.

Halvveis ut i albumet tråkker «Han som hater» på gasspedalen og fyrer av en førstemann-ferdig-låt som du egentlig ikke vil skal være over så raskt. Et av albumets høydepunkter kommer under «Angst», som fenger med vittig tekst og hard melodi – og virker fryktelig kjent for mange av oss. For husket vi egentlig å låse den utgangsdøra?

Selv om Gribbene ikke revolusjonerer rocken, eller bidrar med mye nytt til sjangeren, gjør de det godt. Og det ferske albumet levner ingen tvil, særlig med låtene «Løpefart» og «Drikker Alene» ferskt i minne, om at dette er et band som vil bli stort både på Spotify og på scenen.

Det er absolutt å anbefale å tilbringe en halvtime sammen med Gribbene og deres debutplate. Jeg tror ikke det hadde skadet å sette den på en gang til, heller.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke