buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Høydepunkt: Gull ifra grønne skoger.
 
Gull fra Sandbeck

Publisert: 02.nov.2017 10:02
Oppdatert: 02.nov.2017 10:27

«Den fineste Sandbeck-plata noensinne»! Det het det i Hamar Arbeiderblad i 2013 om albumet «Gull ifra grønne skoger».

Da var det gått ti år siden albumet forelå. Og fortsatt er det vel verdt å ta det fram igjen, for stadig har det all spensten sin i behold. Det var Tom S. Lund som i 2003 var prosjektleder for en utgivelse der en rekke norske artister synger noen av de beste Sandbeck-visene. Noe av utgangspunktet var at Sandbeck som tekstforfatter og komponist nok var langt større enn som sanger og tolker av egne viser. Og et solid knippe norske toppartister fikk folk til å oppdage helt andre sider av denne viseskatten. I 2010 fikk den gullplate for 15.000 solgte. Og stadig diskuteres det hvilke låtersom er best, selv om de fleste heller mot Lillebjørn Nilsens «Blådansen» og Bjørn Eidsvågs «Ved gråten sjø».

Så spørs det hva som skjer når Sandbecks 100-årsjubileum skal feires neste år. Kanskje kommer det en tilsvarende samleutgivelse? For det som er sikkert, er at Sandbecks viser fortsatt er levedyktige så det holder lenge. Og «Blådansen» er og blir et høydepunkt.

Geir Vestad

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat