23. okt
HADDY: Med sitt tredje album framstår hun som en strålende visesanger.Foto: Kilian Munch
 
Haddy - intens, varm og melankolsk
Den er søkende og intens, varm og melankolsk, skjør og varsom, men også med atskillig av både kraft og trøkk i seg.

0
Publisert: 19.feb.2015 07:22
Oppdatert: 19.feb.2015 08:00

Grappa

Artisten Haddys overgang til å synge på norsk, har også - blant annet - ført til at hun framstår som en visekunstner av toppklasse.

Forventningene har vært store til hennes norskspråklige visedebut, og de har blitt innfridd fullt ut. Det tekstlige slektskapet med Ole Paus, er noe av det første som slår en ved albumet «Nattblomst». Men det er like klart at Haddy har sitt eget stoff, sin egen høyst personlige stil, og sitt eget mørke å dikte ut fra.

For det er ikke alltid så lyse stemninger Haddy bygger opp, og kanskje nettopp derfor er det at dette stoffet griper så sterkt. Og er en først ute etter å trekke linjer, kan en også ane noen av Alf Prøysens mørkeste viser som noe av et grunnlag for Haddy på sitt mest inderlige.

Det hele er altså blitt til i et uthus på Ankerløkka i Hamar, der musikeren og produsenten Ørnulv Snortheim holder til. Han har produsert mesteparten av dette flotte visealbumet.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke