23. okt
I sentrum: Bernt Ola Volungholen har allerede gjort seg bemerket på sin nye arbeidsplass i Luzern, og hedmarkingene kommet på besøk i hopetall.Foto: Ingo Höhn
 
Hedmarkingenes nye favorittreisemål
Bernt Ola Volungholen gjør stor suksess som solist i rollen som Papageno i «Tryllefløyten» ved Luzerner Theater i Sveits. Nå reiser hundrevis av hedmarkinger på tur for å oppleve opera ved foten av Alpene.

Publisert: 04.feb.2017 10:36
Oppdatert: 04.feb.2017 11:01

– Det har vært helt vanvittig, og det er utrolig moro at så mange folk vil komme på besøk, sier Bernt Ola Volungholen.

Operasangeren er for tiden ekstremt opptatt som hovedrolleinnehaver i «Tryllefløyten» samt prøver til framtidige oppsetninger, men tar seg allikevel tid til å slå av en prat når HA ringer.

populært reisemål

Temaet denne gangen er turisme, og det aktuelle reisemålet er en sjarmerende og meget populær attraksjon fra Vallset.

– Du skulle sett ansiktet til arrangøren da jeg sa at jeg skulle få besøk hjemmefra, og spurte om hun kunne sette av 51 billetter, ler Volungholen.

Til tross for en meget hektisk hverdag gjør Volungholen alt han kan for å ta imot alle som kommer på besøk, og den blide sangeren forteller at folk kommer i hopetall.

– Det er helt utrolig. For et par uker siden kom det diger gruppe med 51 folk hjemmefra, men det er heller ikke lenge siden 21 nye folk var på besøk. Det verste er at de begynte å planlegge den neste reisen allerede før de var hjemme igjen, smiler Volungholen, som gjør sitt for å holde tellinga.

Perfekt med besøk

– Per i dag har det vært 85 personer nedom på besøk, men innen sesongen er over har nok godt over 100 folk vært innom, sier baryton Volungholen.

Han forteller at hverdagen er preget av ekstremt mye jobbing.

– Jeg har vært heldig som har fått veldig mye å gjøre her nede, men akkurat nå er det ekstremt. Jeg ser en ende på det, men hvordan vi skal komme oss dit vet jeg ikke, sier han.

Sangeren er samtidig klar på at han blir motivert av den enorme støtten han får hjemmefra.

– Det har egentlig vært som en drøm. Jeg har vært under ganske hardt press i løpet av de siste månedene, og det blir ikke akkurat roligere framover. Det var veldig godt at de kom på det tidspunktet de gjorde, sier han.

Bestandig i sentrum

Operasjef i RingsakerOperaen, Kari Elisabet Bekken, er blant de lokale entusiastene som har vært på tur. Operasjefen deltok i et stort følge på 51 personer, og Bekken forteller at det var en stor opplevelse.

– Det var kjempeflott å se Bernt Ola der nede. Han har en naturlig evne til å komme i sentrum nesten uansett hva han driver med, og man skjønte ganske raskt at han har gjort deg bemerket der nede, sier Bekken. Hun forteller at selve høydepunktet på turen kom da sangerne skulle ta imot sin individuelle applaus etter forestillingen.

– Da satt 51 mennesker på balkonger og skrek for full hans, mens resten av salen, både publikum og sangere, snudde seg rundt for å se hva som foregikk.

– Det var morsomt å se hvor glad han ble akkurat da, sier hun.

Bekken forteller at de deretter ble invitert ned til en lokal pub.

– Bernt Ola sa at vi kunne møte han etter forestillingen, og da tok han like gjerne med omtrent hele ensemblet. Det var moro å møte både han og de andre sangerne, sier Operasjefen, som er meget imponert over at Volungholen finner tid til å ta vare på alle som kommer.

– Han har vanvittig mye å gjøre og det er veldig imponerende at han tar seg tid til alle sammen. samtidig ser man at han er veldig hjemmekjær, og at han savner Hedmarken.

– Men vi vil jo gjerne ha han hjem snart vi også. Han kan leke seg litt ute i verden, men han må komme hematt etter hvert, smiler Bekken.

Unike prestasjoner

Hans Kristian Finckenhagen er blant Bernt Ola Volungholens ivrigste støttespillere, og som nær venn av familien Volungholen har han fulgt barytonens operakarriere tett.

– Jeg overvar hans eksaminering ut fra Det Kongelige Operaakademi København. Det var virkelig en stor opplevelse, sier Finckenhagen, som også var til stede i Luzern under premièren av «Tryllefløyten».

– Det er utrolig det han får til i et slikt arrangement med et så selebert selskap. Her deler han scene med en russisk sopran i verdensklasse og en stor bass fra Sør-Afrika, også trekker direktøren for operaen fram Bernt Ola og han prestasjoner som unike. Han fikk best omtale av samtlige sangere, sier Finckenhagen.

Han er ikke overrasket over at Volungholen og Luzern nå har blitt et ettertraktet reisemål for hedmarkinger.

– Det er rett og slett fordi vi er i den unike situasjon at en hedmarking gjør sin entre på den europeiske scenen. Det er ikke så mange som kommer til å gjøre det etter han, sier Finckenhagen som nå ser fram til mange framtidige år med Volungholen på den europeiske Opera-scenen.

– Han har nådd mange milepæler allerede, og jeg er sikker på at det blir mange flere i løpet av årene som kommer, sier han

Stolt av hjemplassen

Volungholen forteller at han først og fremst er utrolig stolt over støtten man mottar fra hjemmebanen.

– Her er det mange som ikke snakker om plassen de kommer fra, men for meg er Vallset og Hedmarken en stor del av alt jeg gjør.

– Jeg er veldig stolt av å vise fram en del av hjemplassen min til de andre som er her, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke