buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Sanger: Marianne Beate Kielland har røtter både i Furnes og Hamar. De senere årene har hun vært bosatt i Nord-Norge.Foto: Espen Mortensen
 
Hematt til jul
I år blir det jul på Hedmarken igjen for sangeren Marianne Beate Kielland. Siden hun først er på disse trakter, benytter hun anledningen til å synge i Ringsaker kirke på julekveldsmorgenen.

Publisert: 21.des.2017 06:49
Oppdatert: 21.des.2017 06:49

– Det blir utrolig hyggelig å være tilbake på morgenkonserten i Ringsaker, sier hun. Tidlig på 90-tallet deltok hun på julekonserten, mens hun fortsatt gikk på videregående i Stange, Første gangen hun deltok var hun 16. Når hun nå vender tilbake, regner hun med å treffe igjen flere av dem som var med da. For dette er en konsert med lange tradisjoner og trofaste utøvere. Dessuten har konserten et særdeles trofast publikum. Den begynner klokka åtte om morgenen. Men allerede halv sju, halvannen time før konserten starter, pleier kirken å være full.

Den slags er med på å skape en ganske spesiell stemning i kirken. Og det er en av grunnene til at Marianne Beate Kielland sa fra til Roger Andreassen at hun gjerne ville delta i år.

– For vi skal feire jul på Hamar i år. Og jeg kjente jeg hadde så mange gode minner fra denne konserten at jeg hadde lyst til å være med igjen, sier hun.

– Det er en helt spesiell opplevelse. Og jeg vet heller ingen annen konsert som kan sammenlignes med denne.

I fjor så hun den forresten på tv, for da slo NRK til med direkte overføring i fjernsyn og radio.

– Den kvaliteten som de leverer, er så spesiell at det bare må bli julestemning av det, sier hun.

Sørover

Så lille julaften setter hun kurs fra Kabelvåg til Hamar med mann og barn. 21. og 22. desember har hun konsert hjemme i Kabelvåg, der familien har vært bosatt de senere årene. Lille julaften reiser de sørover. Og hun regner med at de er i Hamar tidsnok til å få med seg «Hovmesteren og grevinnen» utpå kvelden.

Men noe langt Hamar-opphold blir det ikke. For allerede 2. juledag sitter familien på flyet igjen, da med kurs for Gran Canaria.

– Da får vi prøvd det også, sier hun, for det er det første gangen de gjør.

– Jeg er ikke så veldig bundet av tradisjoner, sier hun.

– Og jeg synes det er deilig med en periode da det ikke er noe en absolutt må gjøre, som i jula.

– Men skulle jeg tenke på en tradisjon som jeg gjerne vil beholde, må det være å få synge «O helga natt». For den pleier jeg å synge på julegudstjenesten hjemme hvert år.

Lutefisk

Og så må hun ha lutefisk på julekvelden, selv når hun feirer på Hedmarken.

– Det er noe jeg har trumfet gjennom etter årene nordpå, sier hun.

Og den skal hun lage selv.

Men hun tar ikke med ski, selv om hun liker å gå bortover. Det blir tross alt romjul på Gran Canaria snart.

Internasjonal

I dag er Marianne Beate Kielland en av Norges fremste klassiske sangere internasjonalt, og har gjennom årene gjort en rekke større konserter i Europa. Til neste år står både USA, Canada og Japan på besøk.

Konsertoppdragene kombinerer hun med en allsidig platekarriére. Hun har godt over 40 plater hun har utgitt eller vært med på.

– Jeg prøver å gjøre to innspillinger i året, sier hun. Så mye er det neppe noen annen klassisk sanger i Norge som gjør.

– Jeg vet i hvert fall ikke om noen, sier hun.

– Det er klart det ligger en stor markedsføring i et plateslipp. Men jeg hadde ikke gjort det hvis det ikke var gøy.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat