buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Emma Hegermann: Bandet består av (fra høyre) Cecilie Heramb (vokal, gitar, tangenter, fele), Øystein H. Bang (trommer), Kjetil Schjander Luhr (gitar, tangenter), og Hans Wagner (bass) med hunden Emma på fanget og coverhunden ved siden av. Foto: Morten SpaBerg
 
Henda på alle ratt
Når Cecilie Heramb fra Ottestad ikke jobber som lege og forsker, er hun låtskriver, vokalist og felespiller i sitt eget viserockband Emma Hegermann.

Publisert: 19.jan.2017 06:49
Oppdatert: 19.jan.2017 06:53

Hvem Emma Hegermann er? Jo, Emma er en hund, som bor i Hegermanns gate, der Cecilie Heramb også bor. Og slik ble bandnavnet til. Samtidig er Emma Hegermann er «et skapende alter ego for Cecilie Heramb», som det heter.

En gøyal hund er det på platecoveret også, men det er ikke Emma, men nabohunden i gata, som er litt yngre og sprekere, ifølge Cecilie. For den egentlige Emma begynte å bli litt for skrøpelig til å være cover-hund, men hun er i god form, om noen skulle lure.

Og nå er det klart for bandets selvtitulerte album. 4. februar tar de turen til Vinyl og kaffe i Hamar, der de gjør sin første konsert etter plateslippet. Og med et slik slipp-lokale, er det selvagt at plata også kommer på vinyl.

Lidenskap

Selv har ikke Cecilie Heramb (født 1977) vært bosatt på Hedmarken siden 1996, da hun dro til Oslo for å studere. Men det var her det musikalske grunnlaget ble lagt. Fem år gammel begynte hun med fiolin i kulturskoen i Stange. På musikklinja på Stange vgs. gikk hun i klasse med musikere som Thale Bergsaune og Guro Hjemli.

I Hamar Arbeiderblads arkiv har hun også etterlatt seg spor. som da hun 1. nyttårsdag 1995 deltok Hamar domkirke da si biskop Rosemarie Köhn og artisten Silje Nergaard møttes ved alteret sammen med eget strykeorkester og Storhamar blandede kor.

Den gangen spilte Cecilie Heramb fortsatt klassisk fiolin. Hun prøvde seg på Musikkhøgskolen også, men endte med psykologi og medisin i stedet. Nå har hun jobbet som lege i mange år, og forsker for tida i arvelig brystkreft.

– Jeg prøver å drive vekselbruk mellom jobben og musikken. For jeg har ikke lyst til å gi slipp på noen av delene, sier hun.

– For musikken er min lidenskap og mitt frirom. Og det er så gøy å være sammen med folk med samme lidenskap.

tar styringa

Etter at hun ga slipp på en klassiker fiolinen, dukket køntri-fela opp, som hun sier. Og hun orienterte seg i retning folk-, bluegrass- og country-inspirert musikk. Hun har tidligere spilt sammen med bluegrassbandene Ila Auto og Onkel Tuca. Nå har hun hentet inspirasjon hos artister som J.J. Cale, Bjella og Aimee Mann, og selv skrevet tekster og melodier til alle sporene på debutalbumet, unntatt ett.

I tillegg til å a skrevet låtene og satt sammen bandet, gir hun det også ut på sin egen label Meteoritt.

– Det er første gang jeg er leverandør av råmaterialet til et musikalsk samarbeid. Og jeg liker å ha henda på alle ratt, sier hun.

– Tidligere har jeg vært vant til å sitte i baksetet, tulle og ha det gøy. Men det er fint å prøve noe annet også.

Lang prosess

Men det har tatt sin tid, sier hun.

– For vi har ikke forhastet oss. Vi er jo voksne alle sammen, og har nok å gjøre. Så albumet har vært i emning i en femårsperiode, og flere av låtene hadde nok ligget i skuffen min før den tid.

– Når jeg skriver, blir det gjerne litt filosofering over utfordringer som mange går gjennom. Men jeg sitter ikke og skriver litteratur. Da ville jeg beveget meg på tynn is. For tekstene er skapt i en musikalsk sammenheng, der orda og musikken dukker opp undervegs.

Og slik blir det plate av.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat