23. okt
 
Her er årets AnJazz-artister
Level 42, Marilyn Mazur og China Moses topper årets AnJazz-plakat.

Publisert: 28.jan.2017 20:57
Oppdatert: 28.jan.2017 21:00

- Dette er et sterkt program med veldig mange godbiter, sier festivalsjef Anja Katrine Tomter. Lørdag kveld presenterte hun og resten av AnJazz-styret årets festivalprogram i Teatersalen i Hamar teater, og festivalsjef Tomter er klar på at publikum har mye god musikk i vente.

- Vi er veldig stolte av programmet, og nå håper jeg at folk setter av den helga til å være i Hamar. Ikke reis til Barcelona akkurat den helgen, er hennes oppfordring. Hun trekker fram Level 42 som årets store høydepunkt. 

- Som mange andre digget jeg Level 42 på 80-tallet, og på den tiden synes jeg Mark King var verdens tøffeste bassist. Jeg så de nylig på Rockefeller på oppfordring fra noen venner, og da ble jeg helt tatt på senga over hvor fantastiske de er live. De har holdt det gående hele tiden, sier Tomter. Level 42 platedebuterte i 1982 og ga ut sitt foreløpig siste studioalbum "Retroglide" i 2006.

Internasjonale STJERNER

På toppen av festivalplakaten finner man også internasjonale musikere som Marilyn Mazur og China Moses. 

Marilyn Mazur er en amerikansk-dansk jazzmusiker som trakterer både perkusjon og piano. Hun har medvirket i Miles Davis Band, Gil Evans orchestra og turnerte med Wayne Shorter i 1987. Mazur har vært bosatt i Danmark siden 1961. 

- Til konserten i Hamar har hun med seg 13 damer på scenen i en forestilling som hun kaller "Shamania". Publikum kan glede seg, sier Tomter. 

Sangeren China Moses er i dag bosatt i Paris, men kommer opprinnelig fra  Los Angeles,USA. China Moses er datter av Dee Dee Bridgewater, som tidligere har gjestet Norge og jazz-festivalen Moldejazz. China Moses, som har gitt ut fem album siden platedebuten i 1997, åpner hele festivalen onsdag 10. mai.

- Vi ville gjerne ha en dame på åpningskonserten, og tradisjonen tro har vi det også i år. Hun er en internasjonal stjerne som har holdt på siden hun var 16 år, forteller Tomter.

Populære NORDMENN

På festivalprogrammet finner man dessuten en rekke kjente nordmenn. Knut Anders Sørum, Sigvart Dagsland og Solveig Slettahjell & Knut Reiersrud skal alle til Hamar i løpet av festivalhelga. 

- Det er utrolig mange høydepunkter i år, sier festivalsjefen, som er strålende fornøyd med årets program. 

- Jeg har fått tommel opp fra styret og ekstra moro er det at vi kan presentere festivalprogrammet såpass tidlig. Vi merker at det er flere aktører i byen, og her gjelder det å stå på og presentere et godt program, sier Tomter.

Billettsalget starter 12. februar.

På plakaten

Følgende artister og innslag er klare for AnJazz 2017: 

Level 42.

Sigvart Dagsland.

Marilyn Mazur.

Trygve Seim — Rumi Songs.

Knut Anders Sørum m/band.

Svante og Katarina Henrysson.

In The Country med Solveig Slettahjell & Knut Reiersrud.

Karl Ivar Refseth Trio.

Morten Qvenild.

Heine Totland & Gisle Børge Styve.

Jazzballong.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FESTIVALSJEF: Anja Katrine Tomter.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke