buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Her skal hele innlandet samles til festkonsert
Prøysenfestivalen 2017 avsluttes på storslått vis med festkonsert på Ringsaker Prestegård.

Publisert: 03.feb.2017 13:45
Oppdatert: 03.feb.2017 15:46

Oslo-Filharmonien vil sammen med lokale solister sette et storslått punktum for sommerens Prøysenfestival. Det kom fram under en pressekonferanse med arrangørene fra Ringsaker kommune, Prøysenhuset, Oslo-Filharmonien, initiativtager Arthur Buchardt og Kreftforeningen.

- Vi ønsker å invitere hele Mjøsområdet til en konsert med Oslo-Filharmonien. Det blir en utekonsert på et jorde langs Mjøskanten ved Ringsaker kirke, og vi kommer til å lage plass til masse folk, sier Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen. Konserten vil finne sted 11. august 2017. Arrangørene forteller at de vil komme tilbake med informasjon rundt hvilke solister som kommer.

-  Dette skal være et arrangement som er forankret i Mjøsområdet, og vi jobber kontinuerlig med aktuelle solister. Vi kommer til å fortelle akkurat hvem som kommer om ikke alt for lenge, sier administrerende direktør i Oslo-Filharmonien, Ingrid Røynesdal.

En Buchardt-idé 

Det er Arthur Buchardt som først kom opp med ideen om å arrangere en festkonsert. Han engasjerte raskt Kreftforeningen, Oslo-Filharmonien, Ringsaker kommune og Prøysenhuset som alle ville være med på laget. 

- Bakgrunnen for det hele er Prøysenfestivalen, og ideen kom opp i november. Da kontaktet jeg Oslo-Filharmonien og de tente umiddelbart på ideen, sier han. Han forteller at tanken var å samle hele Innlandet til en konsert i hjertet av Mjøsregionen.

- Vi fant en fantastisk plass ved Ringsaker Prestegård. Der er det en naturlig amfi med verden flotteste utsikt mot Gjøvik og Biri-landet, sier han. Arrangørene forteller videre at gårdeierne mer enn gjerne ville være med på prosjektet, og at de har gått med på å dyrke gress i stedet for korn på det aktuelle området. 

- Dette får vi til takket være grunneierne i familien Schjerpen, sier kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig, som ikke vil si akkurat hvor mange mennesker de har håp om å samle. Arthur Buchardt forteller på sin side at området har mulighet til å samle alt mellom 1.000 og 15.000 mennesker. 

- Kommer det 10.000 mennesker får vi 3 millioner i overskudd, sier han. Arrangørene forteller videre at konsertens overskudd vil gå direkte til Kreftforeningen. Skulle arrangementet ende opp i minus er det Buchardt selv som vi dekke underskuddet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat