10. des
Gode liv
 
Humor og melankoli
«Tristvakre sanger» er et begrep som tidlig ble knyttet til Stein Torleif Bjellas sanger. Etter hvert er det kommet inn flere stemninger – både på den røffe og humoristiske siden. Men Bjella-stilen er fortsatt like sterkt til stede i de fire albumene han har utgitt.

Publisert: 16.nov.2017 07.19
Oppdatert: 16.nov.2017 07.18

Heidersmenn (2009)

En stillferdig og ganske tilbakeholden debut, som innførte den karakteristiske Bjella-gubben i norsk viseverden, gjerne med adresse Øvre Ål. Det var med dette albumet Bjella framsto som «de tause menns talsmann»; her var det noe nytt, noe ganske rart, selvironisk og upolert. og ganske så finurlig og finstemt i alt det røffe. Men noen salgssuksess ble det ikke.

Vonde visu (2011)

Mørkere og vondere i samme stil som debuten, med kanskje enda større vekt på det tekstlige. Og ganske så kompromissløst, for Bjella er ikke den som gjør det enkelt for seg selv. Sørget også for å gi Bjella både Prøysenprisen, Spellemannpris og Bendiksenprisen.

Heim for å døy (2013)

Avslutning av trilogien som ble åpnet med «Heidersmenn», og med den mørkeste tittelen av dem alle. En litt mer rockete utgave enn de foregående, og den mangler kanskje noe av den overraskende sjarmen fra debuten.

Gode liv (2016)

Bjella har aldri skrevet bedre tekster enn dette. Rotfestet bygdeliv og tafatte gubber, countrypreget og skikkelig røft i kantene. «Vår tids Prøysen er han blitt kalt, og det viser han med dette at det er god grunn til. «Et album som det er ganske umulig ikke å bli glad i», ifølge HAs anmeldelse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke