8. des
Veteraner: Hamars korpsveteraner hyller en annen veteran. 20.10. er scenen i Hedmarksmuseets Aula klargjort for konsert med Hamar Veterankorps, Aldershjemmet og Hamar Brass Jazz.
 
Hyller Hamars høvding med helaftens konsert
Hamar Veterankorps, Hamar Brass Jazz og Aldershjemmet hedrer komponisten, musikeren, tekstforfatteren og ildsjelen Anders Ørbæk med konsert i Hedmarksmuseets Aula.

Publisert: 17.okt.2016 17.07
Oppdatert: 18.okt.2016 07.25

– Aldershjemmet og Hamar Brass Jazz hedret han med en konsert på Brukshuset i fjor, og nå venter en enda større markering. Det synes vi han fortjener, sier veterankorpsets Finn Guldahl.

75 år med musikk

Ørbæk startet sin musikalske karriere i guttemusikken i 1943, og har i løpet av årenes løp vært engasjert som musiker, støttespiller og initiativtaker gjennom en lang rekke ulike korps og ensembler. I løpet av alle disse årene har han dessuten vært opptatt som komponist og tekstforfatter, og han har levert arrangementer og komposisjoner til aktører over hele landet. Han har hatt direkte innflytelse på musikklivet i Hamar i over 50 år, og i 2003 ble Ørbæk utkåret til Mesterborger av Hammer By, som den tredje i historien.

– Som utøvende musiker, komponist og tekstforfatter står Ander Ørbæk bak en rekke utgivelser. Anders har rett og slett vært en høvding i det lokale musikklivet gjennom mange år, sier Guldahl.

Stort program

Veterankorpsets Egil Hersleth. forteller at programmet utelukkende består av Ørbæks egne komposisjoner og arrangementer.

– Det var stor stemning for å hedre Anders Ørbæk over en helaften, og dette blir en kveld der vi fokuserer på hans musikk og det flotte miljøet som han har skapt på Hamar, sier han.

Veterankorpset, med dirigent Bjørn Frode Kvernstuen, har dessuten fått med seg Hamar Brass Jazz og Aldershjemmet som vil bidra med egne programposter, og arrangørene kommer med lovnader om en kveld preget av de vakreste valser, varmeste viser og taktfaste marsjer.

– Veterankorpsets sax-gruppe stiller også med en egen bolk i programmet. Dette blir en kveld med mye god musikk som jeg vet mange setter pris på, sier Hersleth.

Hamar Veterankorps består i dag av rundt 40 musikere, og flere av musikerne har spilt og samarbeidet med Ørbæk siden oppstarten av Hamar Guttemusikkorps i 1943.

Konserten finner sted i Hedmarksmuseets Aula 20. oktober.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke