buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Bass-ellen: Hennes første solo-plate «Diving» fra 2014 følges nå opp med «Blank Out». Foto: Ynge Grønvik
 
I pose og sekk
Kontrabassist Ellen Andrea Wang har spilt med Sting, og vært medlem i bandet til store jazzprofiler som Manu Kaché og Marilyn Mazur. Nå er hun ute med sin andre soloplate.

Publisert: 28.sep.2017 06:45
Oppdatert: 28.sep.2017 07:07

Men før vi kommer i gang med å snakke om «Blank out», som foreløpig har fått god mottagelse landet over, er det et spørsmål som må ut av systemet. For jenta fra Fall i Søndre Land spilte nemlig i L’Olympia i Paris i fjor, med selveste Sting. Og man lurer jo da på:

– Hvordan havna du på scenen med Sting??

– Jeg spilte i bandet til Manu Katché, som jo har vært trommisen til Sting i mange år. Sting sa ja til å spille på denne jubileumskonserten. De er jo gode venner og ringer hverandre hele tida fra turnébussen, sier Ellen Andrea Wang, som til tross for sin suksess og sine mange spilleoppdrag både i Norge og utlandet, ikke har blitt helt blasert enda.

– Det er litt sånn klype-seg-i-armen-opplegg.

Her kan du lese HAs anmeldelse av albumet til Wang.

sting-kvartett

Dermed var den da 30 år gamle Ellen en av tre i kompet til Sting mens han sang «Every breath you take» og «Fields of gold».

– Det var en helt vill elektrisk stemning i salen. Jeg var høy i en uke etterpå! ler Ellen Andrea, som også fikk en fin prat med stjerna etterpå. I mangel på et bedre åpningsspørsmål spurte hun Sting backstage; «so...you’re on tour»?

– Og han svarte; «Baby, I’ve been on tour since 1974».

stange og verden

Ellen er selv mye på turné, med godt over 200 reisedøgn i året. Hun og mannen Sigurd har leid hus i Ottestad i et år, men bassisten har kun sovet tre-fire netter hjemme sammenhengende. Den siste tida har hun spilt i Belgia, Sardinia og Italia. Så kom hun hjem og husket plutselig på at hun skulle slippe plate. Men det er sånn Ellen Andrea liker å ha det.

– Jeg presterer best under tidspress, når det er helt kaos. Jeg skriver låter samtidig som jeg turnerer, bruker telefonen til å spille inn ideer.

pop-jazz eller jazz-pop

Tekstene på plata er gjort i samarbeid med låtskriver Martin Hagfors, og med seg i trioen har hun Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer.

Resultatet beskriver bassisten som i grenseland mellom pop og jazz, noe som kan by på utfordringer for anmelderne.

– En jazzanmelder kaller det ikke jazz, mens en pop-anmelder vil kalle det for for avansert.

– Jeg kaller det «tellepop», en slags pop med skeive rytmer.

Hun prøver seg på et par definisjoner til.

– Avansert pop? Eller tilgjengelig jazz? Men det er det som er spennende, å ikke vite helt hvor man hører hjemme. Bach visste jo ikke at han skrev «barokkmusikk». Uten sammenligning forøvrig, ler Wang.

beste av to verdener

Både musikalsk, og sånn ellers, liker hun å få i pose og sekk.

– Jeg tar alt til meg, samler sammen det beste av alt og gjør det til mitt, sier bassisten.

Og akkurat som hun trives like godt med å spille for et publikum på 1.000 i Europa som på en intim klubbscene i Sogn og Fjordane, liker hun å komme hjem til Stange og slappe av innimellom.

– Det er fint å ha den dynamikken. Ottestad er veldig fredelig og rolig.

Hun legger til at de drømmer litt om et hus på Vestbygda.

– Vi tar i mot tips! Dukker det opp et hus der, slår vi til!

Selger bør bare være obs på at Ellen Andrea Wang helst vil ha litt av alt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat