12. des
SPOCK’S BEARD: «Be­ware of Dark­ness» (1996)
 
Inspirert av 70-tallsprog
Spock’s Beard er et band som er verdt å sjekke ut for alle som liker god, gammel progrock i moderne drakt.

Publisert: 03.aug.2017 07.28
Oppdatert: 03.aug.2017 07.40

Det er aldri noen tvil om hvor amerikanerne i Spock’s Beard har hentet inspirasjon fra. Her er det elementer av blant annet Yes, Gentle Giant og Emerson, Lake & Palmer, og bandet gjør heller ikke så mye for å skjule kjærligheten for de gamle dinosaurene. Her er det rikelig med orgel, Mellotron, gitarsoloer og blytung Rickenbacker-bass. Til sammen blir det en meget lyttervennlig opplevelse, med både sterke komposisjoner og meget kompetente musikere i alle ledd. Debutalbumet «The Light» var suverent, men også andrealbumet «Beware of Darkness» er sterkt. Tittellåta er en coverlåt av George Harrison, og inneholder en orgelsolo som minner om Yes’ «Roundabout». «Thoughts» starter med vokalharmonier à la Gentle Giant, og er en av de bedre låtene. Mine favoritter er likevel «The Doorway», «Walking on the Wind» og «Time has Come». Knallsterkt! «Waste Away» er kanskje et forsøk på å lage en lyttervennlig radiohit med lun og trivelig melodi. Fin låt, uansett. Konklusjon: Munter og optimistisk California-prog.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke