buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Jazzfesten er i gang
Entusiastiske China Moses kickstartet årets AnJazz foran snaut 200 mennesker i Teatersalen.

Publisert: 10.mai.2017 22:27
Oppdatert: 10.mai.2017 22:45

AnJazz har gjort det til en stolt tradisjon at festivalens åpnes av en kvinnelig artist, og China Moses var både klar og glad for å ta på seg oppgaven. Ivrig og energisk gjorde hun sitt til å blåse liv og varme i byens jazzpublikum, og det tok ikke lang tid før stemningen var der den skulle.

– Inviterende artist

Programmets besto hovedsakelig av låter fra hennes nyeste album «Nightintales», og den lokale artisten Geir Lund var blant de frammøtte som lot seg fenge.

– Konserten begynte veldig bra med en utrolig inviterende artist. Vi i salen ble på en måte dratt inn i konserten, enten vi ville eller ikke. Heldigvis var det mange i salen som også leverte noe tilbake, sier Lund. Moses stilte på scenen med et dyktig firemannsorkester bestående av Luigi Grasso på saxofoner, Joe Armon Jones på piano, Neil Charles på bass og Marijus Aleksa på trommer. Samtlige av musikerne bød på seg selv med lange solopartier og smittende spilleglede, og Lund forteller at det var vanskelig å sitte stille .

– Vi fikk en god miks av jazz, blues, funk og mye annet, og det svingte ordentlig. Jeg fikk skikkelig fot, smiler Lund som slettes ikke er ferdig med årets festival.

– Vi skal på Marilyn Manzur og «In the Country» med Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell, også skal jeg selvsagt få med meg Frode Berntzen og Briskebyen Lyttemannslag, sier Lund.

samtlige fikk fot

I sin åpningstale konkluderte ordfører Einar Busterud med at jazz ikke lar seg så lett definere, og viste samtidig til Louis Armstrongs beskrivelse av jazz som en følelse. Akkurat det kan nok publikum skrive under på, for det var mange følelser i sving under onsdagens konsert. Samtlige i teatersalen lot seg nemlig rive med under onsdagens åpningskonsert, og under avslutningsnummeret «Running» sto faktisk samtlige i salen oppreist med fot i takt og klappende armer. Litt synd var det allikevel at ikke flere var på plass, for Moses og hennes dyktige medmusikere hadde fortjent å spille for fullsatt sal. China Moses sørget allikevel for en solid start på årets festival, og mange tok nok turen videre til Hamar domkirke der Karl Ivar Refseth trio fortsatte kvelden med sin konsert. AnJazz 2017 er i gang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat