15. des
 
Jul med mexikansk vri
Tangen kirke var stappet med folk da Tangen skolekorps inviterte til sin tradisjonelle julekonsert.

Publisert: 17.des.2016 22.00
Oppdatert: 18.des.2016 17.26

- Dette var veldig morsomt, smiler Elisabeth Simensen (12) og Vilde Solvang Lundby (11). Duoen hadde akkurat vært med på å framføre Tangen Skolekorps årlige julekonsert foran rundt 150 publikummere i Vang kirke, og de unge musikantene forteller at konserten gikk bedre enn forventet.

- Det gikk bedre nå enn det gjorde under den siste prøven, men det meste går bra når man øver litt, smiler Lundby. 

Dette var slettes ingen vanlig julekonsert som ble presentert. Med musikk fra Hal Barretts film "The Children of Sanchez", inviterte korpset til en spennende og annerledes musikalsk opplevelse.  Tangen skolekorps fungerte med andre ord som et slags mariachi-korps for anledningen, og samtlige i korpset fikk utfordret seg selv med solopartier.

- Jeg gruet meg skikkelig, men det gikk heldigvis veldig bra, sier Simensen.

PROFT RESULTAT

Tangen Skolekorps har også tidligere spilt musikk fra filmen "The Children of Sanchez", men stykket som ble presentert lørdag kveld er justert og arrangert av Kåre Nordseth spesifikt til musikantene i dagens korps. Stykket er inndelt i 13 satser, og mellom satsene ble det lest opp relaterte avsnitt fra originalromanen.

- Stykket er ganske vanskelig, men hvis man øver lenge nok blir det bare lettere og lettere, sier Simensen.

Tangen Skolekorps har nemlig jobbet med de vanskelige notene i hele høst, og de unge musikantene sørget for stor begeistring i salen. Korpset hadde dessuten hentet inn ekstra musikere og instruktører, og med både barn, ungdom og voksne i de ulike instrumentrekken ble det skikkelig trøkk i kirkerommet da korpset dro på som mest. Helt fremst sørget dirigent Svein Johannessen for å holde orden på de ulike rekkene. Johannessen har jobbet tett med korpset i løpet av den siste tiden, og lørdag kveld stilte han altså som gjestedirigent. Lørdagens konsert utviklet seg til å bli en kveld med store mengder spilleglede, og publikum lot seg rive med på moroa. 

- Det var over all forventning, og man kunne høre at de har jobbet veldig mye med stykket. Med gjestemusikere og god lyd ble det hele veldig proft, skryter korpsmammaen Anne Lene Trosviken. 

Spilte julen inn

Like etterpå fikk aspirantene og nybegynnerne ta over showet. Nybegynnerne framførte "Juleblues" i påvente av å få utdelt egne instrumenter på nyåret. Aspirantene leverte et mer tradisjonelt juleprogram, og med klassikere som "Deilig er den himmel blå", "Nøtteknekkermarsj",  "Jeg er så glad hver julekveld" og "Bjelleklang" ble det etter hvert skikkelig julestemning i kirken. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke