10. des
Captain Beefheart: «Shiny Beast» (1978)
 
Kapteinens mesterverk
En krangel med Frank Zappa holdt på å velte dette utmerkede albumet. Takk og lov for at man fant en løsning!

Publisert: 20.jul.2017 07.00
Oppdatert: 20.jul.2017 07.09

I 1975 inviterte Frank Zappa sin gamle (u)venn Captain Beefheart med på turné. Samarbeidet endte med «Bongo Fury», før partene nok en gang gikk hver til sitt. Året etter spilte Beefheart inn «Bat Chain Puller». Problemet var at Zappas manager brukte Zappas royalties til å betale for produksjonen, noe som skapte full splid mellom de to. Zappa-familien beholdt rettighetene, og «Bat Chain Puller» ble ikke gitt ut før i 2012. Beefheart lot seg likevel ikke knekke, og spilte inn flere av låtene på nytt – i tillegg til å komponere nye klassikere. Materialet dannet grunnlaget for det som kanskje er Beefhearts beste album, «Shiny Beast». Skiva preges av Bruce Fowler på trombone, noe som blir særlig tydelig på den utsøkte «When I See Mommy I Feel Like a Mummy». «Love Lies» er en av kapteinens såreste låter, og her viser han at han har en fantastisk stemme som kan brukes til mer enn bare gutturale primalskrik. Min favoritt er likevel «You Know You’re a Man», ei nådeløs rockelåt med knalltøffe riff og rå vokal. Perfekt musikk til ensomme gutteturer i bil.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke