buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
«skinnlaus»: Karoline Amb gir ut sin 5. plate «Skinnlaus», produsert av Ørnulf Snortheim. foto: arnfinn johnsen
 
Karolines kaos
I jula i fjor fikk Karoline Amb nok av krumkaker og familieselskaper, satte seg på et rom alene og skrev materialet til en hel plate i løpet av romjulsdagene. Resultatet er albumet «Skinnlaus».

Publisert: 26.okt.2017 20:26
Oppdatert: 26.okt.2017 23:33

Artist, låtskriver, forfatter og foredragsholder Karoline Amb er synonymt med kontraster. Det er tre år siden det sist kom en plate fra 31-åringen fra Ringsaker, men nå har hun sluppet sin 5.plate på 10 år.

– Både min styrke og svakhet er bredden. Jeg har så mange ulike prosjekter som jeg skyver foran meg, at det tar litt tid. Jeg kan ikke fosse frem på bare et område.

For Karoline er både den utadvendte «show-dama» mange kjenner fra diverse juleshow og sommershow, og den mer introverte låtskriveren. Men for å få roa til å skrive må hun av og til rømme, som hun gjorde i fjor høst da hun dro til Vietnam i 3 måneder.

vietnam

– Jeg var uten telefon, sjekka bare mail sporadisk, drakk ikke alkohol, trente masse. Det var en skikkelig detox, sier Karoline. Kjæresten kvitta hun seg også med før hun dro. Men akkurat det siste angra hun ganske fort på.

– Grunnen var at jeg var så lei av å ha pendleforhold. Men så fikk jeg hjemlengsel og innså at det ikke var så lurt.

Karoline fikk klar beskjed om at hun pent måtte vente til hun kom hjem, med å eventuelt bli sammen igjen.

– Og er det noe jeg er dårlig på, så er det å vente! ler artisten.

tromsø

Heldigvis gikk det bra, og i august flytta Karoline til Tromsø der den ni år yngre kjæresten studerer på musikk-konservatoriet. Pendling blir nok fortsatt en del av livet, for Amb er jo mest etablert som artist i Mjøsområdet, og turnerer en hel del landet rundt.

– Men det har faktisk gått overraskende bra, det var lettere enn jeg hadde sett for meg å få jobber der. Nord-Norge tiltaler meg, det er mørkt og kaldt, og det passer meg fint. Men når er det egentlig mørketida begynner? Jeg syns fortsatt det er så lyst?

romjuls-raptus

Tilbake til Ringsaker og romjula 2016. Karoline har akkurat returnert fra Vietnam, fått igjen kjæresten og begynt julefeiringa med mor, far og sine tre søsken. Men så begynner det å murre i kroppen og i hodet.

– Julekvelden er hyggelig, men jeg takler veldig dårlig dagene etterpå, når alt er skrudd av og bare vakuum.

Og så var det alle familieselskapene, alle facebook-oppdateringer med pynta unger foran juletreet. Og kontrasten til fattigdommen hun hadde sett i Vietnam. Karoline innså at hun ikke kunne vente et helt år med å lage plate, det kunne jo skje nå, når hun hadde åpen timeplan i noen dager. Så da ble det slik.

«skinnlaus»

Ferdige tekster og melodiskisser spilt inn på telefon ble tatt med til produsent Ørnulv Snortheim, og samla studiotid for Karoline ble på bare 15 timer. Ørnulv plukka ikke på mye.

– Nei, der går det kjapt, sier Karoline, som også vil trekke fram Roger Johansens coverkunst som en viktig del av resultatet.

Nå er «Skinnlaus» ute, og det er ikke så mye «kaos i hue» lenger.

– Det hjelper å gi ut ting. Og så bygger det seg forhåpentligvis opp noe nytt. Det blir spennende å se hva som skjer nå, når jeg har flytta til et nytt sted, sier Karoline Amb.

Og i Tromsø venter mørketida.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat