23. okt
Ketil Bjørnstad: Tok initiativet til «Frolandia» og fikk Ole Paus med på laget.Foto: Berit Roald, NTB Scanpix
 
Ketil Bjørnstad & Ole Paus - like vakkert som alltid
Ketil Bjørnstad og Ole Paus tilbake med Frolandia.

0
Publisert: 30.apr.2015 04:00
Oppdatert: 30.apr.2015 06:27

Ketil Bjørnstad har uttalt at han aldri skriver en melodi uten å ha Ole Paus sin stemme i tankene. Nå er de to tilbake med enda et samarbeidsprosjekt, med tekst og musikk av Ketil Bjørnstad og med Paus sin stemme. «Frolandia» er en rikt sammensatt hyllest til et småsamfunn i innlandet, og til menneskene som bor der. Det gir adgang til atskillige lyriske refleksjoner over nærhet og tilhørighet, og også til det vakre i innlandslandskapet, som et slags motstykke til Lundells prisning av kystlandskapet i «Öppna landskap». Og dette er et stoff som Paus og Bjørnstad tolket med både nærhet, ømhet og kjærlighet. Ole Paus har som kjent annonsert opptil flere ganger at han har lagt opp som plateartist, men Bjørnstad kunne tydeligvis kunsten å trykke på comeback-knappen, 40 år etter at de som duo ga ut dobbeltalbumet «Lise Madsen, Moses og de andre». I så måte føyer «Frolandia» seg inn i en lang tradisjon, og det låter like vakkert som alltid.

Omtalt av Geir Vestad

Terning: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke