23. okt
Klassisk Rock: F.v. Vegard Larsen og bassist Øyvind Strønen. Tommy Kristiansen, Kjetil Banken, Anders Langberg og Ole Kristian Østby utgjør resten av bandet.Foto: Corecom
 
Kickstarter i Hamar
Med en kritikerrost debutplate i bagen er karene i Souls of Tide klare for å ta fatt på bandets første utenlandsturné.

Publisert: 06.apr.2017 06:41
Oppdatert: 06.apr.2017 07:25

Det er allikevel Hamar og Seb’s Hotel som står øverst på turnéplakaten, og fredag 7. april kickstarter bandet vårens store turné med en konsert på hjemmebane.

– Vi gleder oss veldig til å kickstarte turneen her hjemme. Vi har jobbet hardt for at ting skal sitte til denne turneen, og jeg føler meg trygg på at Seb’s-publikumet skal få en riktig trivelig kveld, sier vokalist Vegar Larsen.

Kritikerrost debutalbum

Med en moderne og original tilnærming til rocken, frir Souls of Tide til sjangerens gullalder på 70-tallet, og bandet høstet meget gode tilbakemeldinger fra både publikum og kritikere etter utgivelsen av debutalbumet «Join the Circus».

– Nå har vi fått en bekreftelse på at folk liker det vi driver med. At vi er inne på noe som fenger, og at vi kan fortsette videre i det samme sporet, sier Larsen.

Balløya rundt på tur

Det er England og Skottland som er reisemålet under vårens releaseturné, og sammen med det engelske bandet The Quireboys skal Souls of Tide tilbakelegge byer som Doncaster, York, Aberdeen, Glasgow, Newcastle, Bristol, London og Birmingham. Larsen føler seg sikker på at det er en runde som vil passe bandet helt perfekt.

– Vi har jo hentet mye inspirasjon fra den engelske rockemusikken på 70-tallet, og jeg vet at vi har blitt spilt en del på radio der borte. I Europa er det nok der vi har størst nedslagsfelt, sier han. Først og fremst skal Hamar-rockerne altså levere på hjemmebane, og Larsen forteller at bandet gleder seg til fredagens konsert.

– Vi har kastet inn et par låter i programmet som ingen andre har hørt tidligere. For oss i bandet blir det spennende å se hvordan publikum reagerer på akkurat de låtene, sier Larsen.

Souls of Tide spilte inn sitt debutalbum på en snau uke på en hytte i Valdres. Nå forteller Larsen at bandet har planlagt en ny hyttetur.

– Vi skal på en ny tur, men denne gangen skal vi til Trysil i stedet for Valdres. Det handler om å skifte beite for å hente ny inspirasjon i nye omgivelser, sier han.

Vokalisten forteller videre at publikum ikke behøver å vente så altfor lenge før neste plateslipp.

– Hvis alt klaffer kan det hende at vi er ute med et nytt album om ett år, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke