15. des
Metal: Steinar Albrigtsen og Nils Ivar Martila synger duett i Martial solodebut «The Pale and the Storm». – I framtiden kommer jeg nok til å lage låtene litt kortere, sier Martila.
 
Klare for metal-duett
Countryartisten Steinar Albrigtsen har fått prøve seg som metal-vokalist sammen med Nils Ivar Martila i den ferske singelen «The Pale and the Storm».

Publisert: 27.apr.2017 20.14
Oppdatert: 27.apr.2017 22.46

– Det hele startet på Gjøvik i 2013. Der møtte jeg på Steinar Albrigtsen og endte opp med å sitte og snakke med han hele kvelden, sier Nils Ivar Martila.

Martila spilte på det tidspunktet i metalbandet Claymords, men bestemte seg senere for å satse videre på musikken som soloartist. Det var da han kom på kvelden i Gjøvik.

– Jeg flyttet til Hamar i 2015 og kom i kontakt med Henning Ramseth for å spørre om han ville bidra i prosjektet. Han sa heldigvis ja. Det samme sa Steinar, til tross for at det hadde gått tre år siden vi møttes, smiler Martila.

Ramseth har bidratt som både produsent og musiker til prosjektet.

12 minutter lang

– Jeg har vært veldig forsiktig med å ta på med lignende prosjekter, men dette var et musikalsk utgangspunkt som jeg følte at jeg hadde gode forutsetninger for å kunne hjelpe dem med, sier Ramseth Resultatet er den nesten 12 minutter lange låten «The Pale and the Storm».

– Planen var hele tiden at det skulle være en låt som er litt annerledes, men det er faktisk mindre kontrastfylt enn jeg hadde sett for meg. Steinar har et nært forhold 70-tallsband som Black Sabbath og Deep Purple, så dette var nok ikke helt ukjent for han, sier Martila.

Lanseres med konsert

Utgivelsen skal markeres med konsert på John Dee i Oslo 5. mai. Til den konserten får Martila med seg sine gamle kamerater fra Claymords i tillegg til countrylegenden fra Nord-Norge.

– Steinar var klar på at dette var noe vi også måtte gjøre live, men ettersom vi kun har én låt skal vi spille en del fra Claymords katalog, i tillegg til et par coverlåter. Vi skal også spille en litt hardere versjon av «She belongs to the rain», røper Martila.

–Jeg har nok fortsatt langt hår i nakken, men litt for høyt hårfeste til headbanging, sier Steinar Albrigtsen, og fortsetter: Men det er aldri for seint å forandre på noe i livet, og dette er bare jævlig gøy. Jeg har jo vært fan av Black Sabbath helt fra starten. Og med slik musikk får jeg blåst ut en god del aggresjon. Så nå har jeg tenkt å growle litt jeg også.

– Egentlig er det bare en videreføring fra 70-tallet. For meg føles det ganske naturlig. Men jeg skjønner at for publikumet mitt i dag, kan det nok virke litt overraskende, sier Steinar Albrigtsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke