23. okt
Dracula: F.v. bassist Bernt Jansen, keyboardist Erling Henanger, Per–Morten Bergseth (bak trommene), vokalist Nils K. Rue, vokalist Jeanette Heidenstrøm og gitarist Trond Holter.
 
Klart for rockeopera
«Dracula–Swing of Death» har høstet fantastiske tilbakemeldinger fra nasjonale og internasjonale kritikere. Nå kommer rockeoperaen til Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 15.feb.2017 06:21
Oppdatert: 15.feb.2017 06:36

– Jeg håper folk oppfatter dette som noe litt utenom det vanlige. At det pirrer litt nysgjerrighet, og at hamarsingene synes dette høres spennende ut, sier Per–Morten Bergseth, som nå er klar for å lage show i hjemlige trakter. Trommeslageren, som er født og oppvokst i Brumunddal, gjør i disse dager stor suksess med bandet Swing of Death.

«Dracula–Swing of Death» kommer til Kirsten Flagstad-salen 18. mars, og Bergseth er klar på at publikum kan se fram til en forestilling helt utenom det vanlige.

– Det er noe helt annet enn en vanlig rockekonsert, sier han.

Hyllet av kritikerne

Prosjektet startet for over to år siden med utgivelsen av albumet «Dracula–Swing Of Death». Albumet ble gitt ut under det italienske plateselskapet Frontiers Records. I tiden som fulgte mottok bandet enormt gode tilbakemeldinger fra både nasjonale og internasjonale kritikere.

– Det er utrolig moro at plata ble så godt mottatt, og mange spurte om vi hadde tenkt å ta albumet med ut på turné.

– Det bestemte vi oss for å gjøre, og i løpet av de siste par årene har vi jobbet knallhardt for å sette sammen et show som kan matche plata, sier Bergseth.

Swing of Death består av gitarist Trond Holter, vokalist Nils K. Rue, bassist Bernt Jansen, trommis Per Morten Bergseth, keyboardist Erling Henanger og vokalist Jeanette Heidenstrøm.

Spiller på hjemmebane

Musikken er skrevet av Wig Wam-gitarist Trond Holter.

– Det er Trond som er hjernen bak det hele, og nå har vi fått på plass Nils Rue som fast vokalist. Selve uttrykket er mer tuftet mot klassisk musikk enn tradisjonell heavy metal. Det er veldig teatralsk, sier Bergseth, som gleder seg til å vende tilbake til gamle trakter på Hedmarken.

– Jeg har sterke bånd til Hamar og Brumunddal, og dette blir på mange måter hjemmebane for meg.

–Her har jeg både familie og venner som holder til. Vi gleder oss dessuten veldig mye til å spille i Hamars nye storstue, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke