buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Albumdebuterer: Bandet Foreningen består av (f.v.) Krister Skadsdammen, Unnveig Aas, Tor Ånon Kleivane, Alexander Lindbäck og frontfiguren Roger Græsberg. Foto: Henning Benjaminsen
 
Kom som en foss
Det er noe eget med folk fra Finnskogen. Stadig driver de og gir ut plater med tungsinn og skog i. Roger Græsberg er en av dem.

Publisert: 02.feb.2017 06:50
Oppdatert: 02.feb.2017 07:00

Levi Henriksen, Roy Lønhøiden, Roger Græsberg – de er i nær musikalsk slekt alle sammen. Sannsynligvis henger det sammen med strøket de er fra.

Selv er Roger fra Græsberget, mellom Lunneråsen og Svullrya, på grensa til Grue. Slekta til mora hans er fra Finnskogen. Og der vokste han opp. Nå er han aktuell med albumet «Triste sanger og vals», inspirert av Willie Nelson-låta «Sad Songs and Waltzes», med bandet som ganske enkelt heter Foreningen.

– Hvorfor det stadig dukker opp musikere fra skogen? Tja, det er vel fordi folk der er vant til å være aleine. Så da må en sysselsette seg selv, sier Roger Græsberg.

– Og når en skal finne noe å gjøre, er det lett å plukke opp et instrument.

Græsberg er blitt kalt heimstaddikter også. For naturen innpå skogen er rikelig til stede i tekstene hans.

– Det er vel den som former og forener oss, sier han.

Godt mottatt

Albumet med de triste sangene og valsen har allerede rukket å bli svært godt mottatt. «Nå er det blitt kult å synge country på norsk», skrev Øyvind Rønning i Dagbladet.

– Det ble nesten for mye å ta tak i. Det kom som en foss, sier Græsberg om mottakelsen.

– Nå er vi mest opptatt av å ta det innover oss.

I fjor høst var Græsberg & Foreningen på Gregers på countryfest der. Og 17.2. skal de tilbake, sammen med Signe Marie Rustad. Det har skjedd atskillig siden sist de var i Hamar.

pønk og country

Roger Græsberg (33) har en lang musikalsk karriere bak seg.

– Jeg ble intenst musikkinteressert ganske tidlig, forteller han.

– Da vi var små, var det mye Kiss. Midt på 90-tallet oppdaget vi pønken og startet band for første gang, men vi kunne ikke spille.

– Første gangen jeg beit på country, var med Neil Youngs «Harvest». Så vi øvde inn «Heart of Gold». Johnny Cash traff også godt. På videregående ble vi ertet for å høre på country. Men på Finnskogen var det ingen som ertet.

– For det er sider av den amerikanske kulturen som passer godt for folk innpå skogen. Det er noe som treffer der.

Flere prosjekter

Tidligere har Roger Græsberg sluppet to plater med bandet sitt The anti-music bonanza, innenfor countryrock-sjangeren. Han har også arbeidet med musikk for barn.

For to år siden var han på konsert med den amerikanske country-artisten Sturgill Simpson i Oslo, sammen med en kamerat. De syntes det var så fint at de fant ut de ville starte et countryband selv. Det startet med singlen «Hjertebank».

Det er han selv som både synger, spiller gitar og skriver låtene. I front har han med seg Unnveig Aas på gitar og vokal. Fra The anti-music bonanza har han med seg finnskogingen Krister Skadsdammen på gitar og steel. Pluss Alexander Lindbäck på trommer og Tor Ånon Kleivane på bass.

Børlis rike

Og han regner med at det blir mer norskspråklig etter hvert.

– Hans Børlis tekster var veldig viktige i en periode. Åsta Holth har jeg også tonesatt noe av, for det traff meg veldig. Martin Vestlien har jeg også tonesatt et par tekster av.

Men mest skriver han sitt eget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat