23. okt
 
Kommet hematt
«Å miste dialekta er verre enn du tror», synger Erik Lukashaugen på sitt nye album «Til si ega tid». Så nå har han festet godt grep om dialekta si igjen.

Publisert: 10.sep.2015 04:00
Oppdatert: 10.sep.2015 04:00

Erik Lukashaugen debuterte som visesanger med sine tonesettinger av Hans Børli-dikt på albumet «Av en sliters memoarer» i 2013. Siden den gangen har Lukashaugen arbeidet med sine egne tekster, og på «Tel si ega tid» står han i hovedsak for både tekster og melodier.

På åpningssporet «Slik som det var i Elverum» går han da også selvbiografisk til verks:

«Har runda førti, men har fortsatt ingen svar.

Nå har je sagt opp jobben for å prøve med gitar

Mens je lengter telbake tel slik som det var i Elverum».

Identitet

Hjemkomst og identitetsfølelse er gjennomgående tema på albumet. Og når Lukashaugen har funnet tekster hos andre, er det noe av den samme tematikken han søker. Blant annet har han tonesatt Vidar Sandbecks «Mi hjembygds trakt», som er en vintersang, og et av høydepunktene på albumet.

Blant andre tekstforfattere har Lukashaugen funnet fram til Tore Hestbråten fra Grue Finnskog, som selv tidligere har levert både ei visetekstsamling og ei diktsamling. I det hele tatt er det mye fin hedmarkslyrikk på utgivelsen, som odølingen Hans Ludvig Fredheims tekst til avslutningssangen «Vise før skoga». Slik blir dette også et gjennomført hedmarksprodukt, og understreker Erik Lukashaugens sentrale rolle i visetradisjonen i Hedmark akkurat nå.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke