12. des
VANT: Ringsaker Janitsjar vant KorpsCup på Otta. FOTO: Trude Engen Strand
 
Ringsaker Janitsjar jublet på Otta
Oppland-korpsene måtte stryke flagget for musikerne fra Ringsaker, som stakk av med seieren under årets KorpsCup i Otta kulturhus lørdag.

Publisert: 22.okt.2017 12.06
Oppdatert: 22.okt.2017 13.05

– Det føles veldig bra. Det var veldig morsomt å være blant de tre som sto igjen under premieutdelingen. Vi har jobba jevnt og trutt siden vi starta på høstsesongen, og det har tydeligvis gitt resultater, forteller korpsleder Bror Tørudbakken til HA.

For lørdag kveld kunne 43 musikere fra Ringsaker Janitsjar triumfere da dommerne gjorde opp status på Otta. Blant seks korps i janitsjar-klassen, der fire var fra Oppland og to fra Hedmark, var det Ringsaker-korpset som låt best.

– HØYT NIVÅ

Musikerne fra Ringsaker imponerte med stykkene «Portrait of a city» av Philip Sparks, og sats nummer tre fra «Journey» av Christian Tenfjord.

Tørudbakken og kompani fikk totalt 96 poeng, noe som var akkurat nok: hakk i hæl fulgte Fåberg Musikkforening med 95 poeng.

Korpslederen mener konkurransen viste at det er høy klasse på korpsene i Hedmark og Oppland.

– Det er veldig moro å høre hvor mye bra musikk som blir levert, på ganske høyt nivå. Korpsbevegelsen er i ferd med å ta seg opp igjen, sier Tørudbakken.

HOLDER JULEKONSERT

Og snart har du en mulighet til å høre seierskorpset live. For nå skal de forberede seg til julekonsert, i Teatersalen i Brumunddal lørdag 2. desember.

– Vi har med oss Leif Anders Wentzel og Johanne-Margrethe Kippersund Nesdal som artister, opplyser Tørudbakken.

Etter det blir NM i janitsjar i Trondheim i mars et høydepunkt.

NES BLE NUMMER TO

Nes Musikkforening, Lismarka / Mesnali Brass og Brumunddal Brass deltok også i konkurransen på Otta, men i brass-klassen. Der ble Nes Musikkforening nummer to, kun to poeng bak vinneren Gjøvik Bybrass. Lismarka / Mesnali ble nummer fire og Brumunddal nummer seks.

Ti korps deltok i brass-klassen.

Geir Lillehovde fra Nes Musikkforening vant forøvrig solistprisen, på flugelhorn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke