23. okt
 
Lavmælt og stilig
Som visesanger har Roy Lønhøiden sans for nedlagte bruk og slitne menn på bar. Begge er godt representert på hans nye album «Du spør meg om sannhet».

Publisert: 16.apr.2015 04:00
Oppdatert: 16.apr.2015 03:59

Veien til torpet

har nå blitt en sti

Ingen spor etter

hest som drar tømmer

Alt er kulisser

fra svunnen tid

Men i veggene

sitter det drømmer

Slik låter det når Roy oppsøker gjengrodde stier og nedgrodde torp. Finnskogen er ikke akkurat et sted for dynamisk utvikling i viseverdenen hans. Mer er det en kulisse der siste kapittel synes å være godt i gang.

Men det blir fine stemninger av det, melankolske og mørke. For som tekstforfatter er Roy opptatt av det forgangne og tapte, de attgrodde sporene av levd liv og tak som kommer til å rase sammen i løpet av refrenget.

drar til texas

Men Roy Lønhøiden tråkker ikke bare rundt i tida som var. Like gjerne drar han til Texas, og jammen finner han igjen noe av den samme stemningen der; om ikke så mye i form av gjengrodde stier, så i form av gjengrodde karer på barer som skal stenges for godt bare gjestene slutter å holde veggene opp. Og i denne sammenstillingen av melankolien i amerikanske og hedmarkske forfallsstemninger, utvikler det seg låter som er noe av det beste og stiligste Roy Lønhøiden har skrevet. Med et kremlag av amerikanske musikere innen folk-americana-sjangeren, har han gjort en aldeles framifrå plate.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke