8. des
Frida Ånnevik.
 
Letter på sløret
Frida Ånnevik bryter egne barrierer med den ulidelig vakre, og samtidig viktige singelen «Ved siden av deg».

Publisert: 22.jun.2017 06.22
Oppdatert: 22.jun.2017 06.54

«Og jeg værer at noe er på gang, snart ber du om din egen sang. Slik blir det min tur. Og turen blir lang.» Teksten er ikke hentet fra «Ved siden av deg», men fra Ånneviks «Står meg av» fra hennes forrige album «Her bor».

Man kan allikevel ane at tekstlinjen henviser til nettopp «Ved siden av deg», og at det er denne turen Ånnevik synger om. For denne gangen letter Frida Ånnevik virkelig på sløret, og artisten byr på seg selv og sitt eget privatliv på en uventet naken og særdeles personlig måte.

Samtidig er nok «Ved sida av Deg» en låt som også mange andre mest sannsynlig vil kjenne seg igjen i. Og kanskje enda viktigere: En låt som folk virkelig kan få nytte og verdi av å høre på.

Rent musikalsk er det lett å kjenne igjen artisten fra Ridabu. Sangen innledes fint med Ånnevik alene med gitaren før resten av bandet gradvis melder seg på, og når man etter hvert kommer til refrenget åpner komposisjonen seg fint opp. Uttrykket er luftig, originalt, men allikevel vakkert og lettfattelig.

Et drivende andrevers med en leken bassist avløses av et nytt refreng og et lekkert mellomparti, og slik bygger Ånnevik og resten av bandet det hele fint opp mot sangens klimaks. Ånnevik har som vanlig jobbet seg fram til sine helt egne, originale melodier, og de personlige tekstlinjene formidles på en stødig, men allikevel naken og sårbar måte.

Det er elegant, genialt og veldig fint på én og samme gang.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke