buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
- Jeg lever drømmen
I en mørk kjeller i Løten sitter Alexander Odden (33) og produserer elektronisk musikk som når ut til 20 millioner på YouTube.

Publisert: 01.des.2015 10:22
Oppdatert: 01.des.2015 14:47

– Jeg lever jo ut drømmen, sier 33-åringen og smiler. 

Og det har den selvlærte musikkprodusenten all grunn til, for de 40 Pegboard Nerds-låtene som ligger på YouTube har alle mellom en halv til ti millioner visninger. Den mest populære; «Disconnected» fra 2012, har snart hatt 20 millioner seere. Til sammenligning har artisten Kygo 149 millioner visninger. 

– Norge har ennå ikke skjønt det, men i verdenssammenheng er Alexander svær, sier kompisen Magnus Wolff Sørlie (33), som er på besøk i hjemmestudioet når HA kommer. 

The Gathering

Alexander er opprinnelig fra Sarpsborg, men har bodd på Løten sammen med forloveden Marte Busterud de siste ni årene. Sammen har de to døtre på 6 og 9 år. 

Musikkeventyret startet på The Gathering i Vikingskipet da Alexander var 14 år. Han vant en remiks-konkurranse og fikk en release i premie. Unggutten fikk straks flere remiksoppdrag, og i 2004 fikk Alexander en mail fra den danske dj-en Michael Parsberg med spørsmål om han ville remikse en av sangene hans. Da var det gjort. Alexander og Michael gikk sammen under navnet Pegboard Nerds, og i 2012 begynte de å lage egne sanger. 

Verden rundt

I dag, 11 år etter at de startet samarbeidet, har Pegboard Nerds spilt konserter foran tusenvis av mennesker i USA, Sør-Amerika, Canada, Russland, Japan og Australia. Nyttårsaften i år får de 17.000 dollar for å spille i Salt Lake City. 

– Det blir mye reising. I fjor tilbrakte vi ti måneder på turné i USA. Samboeren skal ha kred for å være veldig støttende på alle plan, sier Alexander. 

33-åringen har aldri tatt musikktimer, eller utdannet seg utover et fagbrev i IKT fra videregående. Nå tjener han gode penger på opptredener, streaming, nedlasting og salg.

– Vi har et bruttosalg på opptil 200.000 i måneden, og jeg tjener godt over en gjennomsnittslønn, sier 33-åringen, som nå produserer låter til et nytt album. Kanskje er det dette som vil gjøre Pegboard kjent for allmennheten? 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat