23. okt
Anders Lillebo.
 
Litt ensformig
«Departure» er en plate for spesielt interesserte, og som kanskje har størst verdi for nettopp Anders Lillebo selv.

Publisert: 07.sep.2017 06:40
Oppdatert: 07.sep.2017 06:45

Anders Lillebo er en ung, men rutinert og dedikert musiker. Han sier selv at det har vært en utfordring å lære seg å spille de irske rytmene slikt at det blir ordentlig driv av det. Og det selv med den musikalske tyngden som han har som jazzmusiker. På platen er det uten tvil at har han fått til drivet. Slik sett fortjener han egentlig full pott på terningen.

Men det er samtidig overtydelig at dette er en minimalistisk trekkspillplate. Og det store spørsmålet er hva som er platens bruksverdi, utover den verdien som dokumentasjonen av en læreprosess, som den antakeligvis er for Lillebo selv.

For dem som er glad i irsk folkemusikk er det en god del å lytte til. Her er det både egne komposisjoner og tradisjonell irsk folkemusikk, med alle utfordringene den har i rytmer og variasjoner. Men selv med et knippe dyktige irske musikere i bakgrunnen er trekkspillet såpass dominerende at det gir etter hvert en hakk-i-plata følelse.

For dem som er glad i å danse på de forlokkende jig-, hornpipe- og reelrytmene blir platen dessverre for statisk. En vil også fort finne ut at den er ganske flat i sin dynamikk. Det er først på siste spor «Cuz Tehan’s» at musikerne slår seg løs og får opp tempoet. Men de leker stort sett for lite med dynamikken, slik at en sitter igjen med en studiofølelse.

«Liam & Diana’s Waltz» med pianoet og lavmælt komp en kjærkommen avveksling, likeså er «Vråka» et hvilepunkt på platen. Men samlet holder det ikke til den antydede sekser.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke